Turişti fugiţi PE JOS din calea războiului ruso-ucrainean: ”Oamenii sunt speriați, drumurile sunt blocate”

Războiul ruso-ucrainean a creat o panică uriaşă printre cetăţenii din Ucraina, astfel că cei mai mulţi dintre ei s-au refugiat prin ţările vecine. Cu o situaţie ceva mai atipică s-a confruntat un cuplu de turişti aflaţi în această ţară, care s-a văzut nevoit să fugă... pe jos, într-un loc mai sigur.

24 feb. 2022, 18:30
Turişti fugiţi PE JOS din calea războiului ruso-ucrainean: ”Oamenii sunt speriați, drumurile sunt blocate”
Captură Observator

Doi turişti au fugit pe jos din calea războiului şi au reuşit să ajungă în România. La vămile româneşti este haos. Cetăţenii ucraineni se grăbesc să-şi părăsească ţara şi fac coadă la graniţele României. Printre aceştia, se numără și turiști pe care războiul ruso-ucrainean i-a prins în ţara invadată de ruşi. Un cuplu care se afla în vacanță la Bukovel, în Ucraina, s-a văzut nevoit să părăsească de urgență țara. Şi nu a făcut-o oricum, ci… pe jos.

Au fugit pe jos din calea războiului

Cei doi tineri, ea din Republica Moldova, el originar din Statele Unite, se aflau în vizită la niște prieteni, în Ucraina, când a izbucnit războiul. N-au avut prea mult timp la dispoziţie ca să îşi salveze vieţile, aşa că şi-au împachetat repede câteva lucruri şi au părăsit încă de dimineaţă ţara aflată sub asediu, relatează observatornews.ro 

Am fugit dimineață. (…) Am lăsat mașina în partea cealaltă și am venit pe jos aici. Am fost să vizităm prietenii din Kiev și după am plecat în vacanță în Bukovel. Inițial oamenii nu credeau că o să se întâmple și își trăiau viața așa cum este. Sunt speriați acum. Am primit video-uri de la prieteni din Kiev. Drumurile sunt blocate cu trafic, nu pot merge la supermarketuri pentru că sunt cozi foarte mari”, povestește tânăra din Republica Moldova.

Citeste si CNN: Toţi locuitorii din Kiev sunt sfătuiţi să caute adăposturi subterane. Sirenele anunţă primul atac aerian

Aproape o mie de persoane au intrat în România prin Maramureş doar până la ora 13. La vama Siret, din judeţul Suceava, încă de dimineaţă au început să vină maşini din Ucraina. Ucrainenii vin la noi şi pe la Sighetu Marmației.

Primarul de la Sighetu Marmației, Vasile Moldovan, a transmis că la punctul de frontieră au început să apară primii refugiați din Ucraina. Aceștia nu au în plan să rămână în țara noastră, ci majoritatea vor să se îndrepte către Polonia și Cehia.

România ar putea primi 500.000 de refugiați ucraineni, a anunțat Vasile Dîncu, ministrul Apărării. Ei vor fi găzduiți în taberele amplasate în patru județe.

Citeste si A început războiul în Ucraina! Rusia atacă din toate direcțiile cu avioane, tancuri şi nave militare, sunt sute de oameni ucişi în bombardamente!