Turişti INTOXICAŢI cu CLOR la piscina unul hotel din Bran. Un copil a ajuns de urgenţă la spital VIDEO

Mai mulţi turişti s-au intoxicat cu clor la un hotel din Bran, judeţul Braşov. Turiştii au inhalat substanţa după ce au făcut baie în piscina interioară a hotelului de patru stele, informează România TV. Un copil de 5 ani a fost dus de urgenţă la spital.

23 iun. 2014, 05:58
Turişti INTOXICAŢI cu CLOR la piscina unul hotel din Bran. Un copil a ajuns de urgenţă la spital VIDEO

Două familii din Braşov, patru adulţi şi trei copii au decis să îşi petrecă weekend-ul la munte, în zona Bran-Moeciu. Însă distracţia s-a încheiat mai repede decât credeau. După o baie în piscină, au ajuns pe patul de spital.

Unul dintre copii, un băiat de doar 5 ani, a fost transportat la Spitalul Judeţean Braşov cu o ambulanţă pentru a i se acorda îngrijiri medicale. Copilul respira foarte greu şi tuşea.

„Când am intrat în apă am simţit o usturime pe nas, usturime în gât, uscat nasul. Deci clar apa aia a avut prea mult clor”, a spus mama băiatului.

Citeşte şi Hotel de 3 stele cu mizerie şi ospătari în şlapi şi pantaloni scurţi, la Neptun VIDEO

„Simţeam miros de clor puternic, dar nu m-am gândit că se întâmplă aşa ceva. Fiul meu de 5 ani a început să tuşească până la vomă. Pe mine a început să mă doară capul, soţia din ce în ce mai rău”, a spus tatăl copilului.

Inspectorii de la Protecţia Consumatorului au venit imediat ce au fost sesizaţi.

„Cu toate că ar fi trebuit să fie ph-ul undeva între 7 şi 7,4, această valoare este depăşită, cât şi oxigenul care trebuia să fie între 5 şi 10mg la litru, de asemenea este depăşit”, a declarat Sorin Susanu, comisar şef CRPC Braşov.

Hotelul de patru stele din Bran riscă acum o amendă de până la 30.000 de lei.

Citeşte şi Cinci turişti de la un hotel din Mamaia au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară