Actori ajunşi la spital după deratizare într-un hotel din Râmnicu Vâlcea

17 persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind suspectate că s-ar fi intoxicat după ce în hotelul din Râmnicu Vâlcea la care erau cazaţi a avut loc o dezinsecţie. Doi dintre turişti sunt în stare mai gravă şi au fost transportaţi la spital.

23 nov. 2022, 10:33
Actori ajunşi la spital după deratizare într-un hotel din Râmnicu Vâlcea

Două persoane cazate într-un hotel din Râmnicu Vâlcea au ajuns la spital după ce s-au intoxicat cu o substanţă iritantă. Substanţa iritantă s-ar fi propagat la etajele hotelului de la încăperea centralei, unde s-a făcut deratizare în ziua precedentă, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vâlcea.

„La data de 22 noiembrie, în jurul orei 01,55, un bărbat a sesizat prin apel 112 Poliţia Municipiului Râmnicu Vâlcea cu privire la faptul că în incinta unui hotel din municipiul Râmnicu Vâlcea s-ar fi efectuat o deratizare cu substanţe chimice al căror miros s-a propagat la etajele unde erau cazate mai multe persoane, care acuzau stări de rău. Din primele verificări efectuate s-a constatat faptul că cele sesizate se confirmă, două persoane fiind transportate la spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale, dar nefiind necesară internarea acestora”, au precizat reprezentanţii IPJ Vâlcea.

Cei doi turişti care au ajuns la spital sunt un bărbat de 50 de ani și o femeie de 46 de ani. Ei prezentau simptome mai grave (tuse, amețeli, iritații oculare și respiratorii).

În momentul în care a fost făcută sesizarea la 112, în hotel se aflau 17 persoane. Potrivit România TV, este vorba despre actori aflaţi în turneu. După aerisirea încăperilor, persoanele cazate în hotel au ales să rămână acolo.

„În urma măsurătorilor efectuate de echipajul CBRN s-a identificat în camera centralei o concentraţie de 16 ppm a unei substanţe iritante. Acesta provenea probabil din componenţa insecticidului aplicat de un operator economic la ora 13,00 în cursul zilei de 22 noiembrie în incinta hotelului. Deşi în urma discuţiilor cu autorităţile municipale s-a avansat soluţia relocării persoanelor cazate în alt resort, după ventilarea încăperilor şi obţinerea valorilor nule la măsurătorile efectuate de echipajul de cercetare CBRN, cele 15 persoane au ales să rămână pe loc”, a spus reprezentanţii ISU Vâlcea.