Turiştii străini, interzişi în Australia până anul viitor. Guvernul păstrează închise graniţele pentru ei, până în 2021

Ministrul Comerţului din Australia, Simon Birmingham, a anunţat miercuri că graniţele ţării nu vor fi redeschise anul acesta turismului internaţional.

17 iun. 2020, 11:19
Turiştii străini, interzişi în Australia până anul viitor. Guvernul păstrează închise graniţele pentru ei, până în 2021

Dintre străinii care intenţionează să ajungă în Australia, singurii acceptaţi vor fi studenţii şi cei care obţin viză de lungă şedere.

De asemenea, cu călătoriile internaționale practic interzise în viitorul previzibil, guvernul de la Cannbera îi îndeamnă cei aproape 10 milioane de australieni care au călătorit anul trecut în străinătate să se uite la propria ţară pentru următoarea lor vacanță. Cele peste 65 de miliarde de dolari pe care aceştia le-au cheltuit peste hotare ar prinde bine să fie cheltuiţi anul acesta în ţară, amai spun guvernanţii.

Citeşte şi Facebook ameninţă cu boicotarea grupurilor de presă. Compania nu vrea să împartă câştigurile din publicitate cu autorităţile

Pandemia de coronavirus a generat peste 7.300 de cazuri de infecţie în Australia şi 102 decese. Totuşi, miercuri s-a înregistrat un număr record de noi infecţii, raportat la ultima lună. 21 s-au înregistrat numai în statul Victoria, 15 dintre ele la călători întorşi din străinătate şi care se aflau în carantină.

Doar 750 de turişti străini au mers în Australia în luna mai, spre deosebire de cei 458.000 înregistraţi în aceeaşi perioadă a anului trecut.