TURNEUL CAMPIOANELOR a început cu meciurile din Grupa Roşie. Simona Halep joacă luni cu Bianca Andreescu. Programul zilei

Turneul Campioanelor a început luni la Shenzhen, primele învingătoare fiind japoneza Naomi Osaka şi australianca Ashleigh Barty.

27 oct. 2019, 17:41
TURNEUL CAMPIOANELOR a început cu meciurile din Grupa Roşie. Simona Halep joacă luni cu Bianca Andreescu. Programul zilei

TURNEUL CAMPIOANELOR. Naomi Osaka a învins-o pe Petra Kvitova (Cehia), 7-6 (7/1), 4-6, 6-4, duminică, în primul meci de la Turneul Campioanelor (WTA Finals), din cadrul Grupei Roşii a competiţiei ce se desfăşoară la Shenzhen.

Naomi Osaka, locul 3 WTA, s-a impus după circa două ore şi 40 de minute în faţa unei adversare clasate cu trei poziţii mai jos în ierarhia mondială. Partida a fost reeditarea finalei din acest an a Openului Australiei, câştigată tot de Osaka. În 2018, la prima sa participare la Turneul Campioanelor, japoneza a pierdut primele sale două meciuri din grupă şi a abandonat în cel de-al treilea, din cauza unei accidentări la coapsă.

În ceea ce o priveşte pe Ashleigh Barty, liderul mondial, ea este aproape sigură că va încheia anul pe primul loc al ierarhiei, după ce a învins-o pe elveţianca Belinda Bencic, scor 5-7, 6-1, 6-2. În faţa unei adversare aflate pe locul 7 WTA, Barty s-a impus după aproape două ore de joc în al doilea meci din cadrul Grupei Roşii. Pentru Barty, campioană în acest an la Roland Garros, va fi suficient să dispute marţi următorul său meci, indiferent de rezultatul acestuia, pentru a-şi păstra fotoliul de lider la sfârşitul anului.

TURNEUL CAMPIOANELOR. Simona Halep va debuta luni la Turneul Campioanelor, în Grupa Violet, împotriva jucătoarei canadiene de origine română Bianca Andreescu.

Partida Halep (28 ani, 5 WTA) – Andreescu (19 ani, 4 WTA), o premieră, va fi a doua care se va juca luni, după cea care le va opune pe Karolina Pliskova (Cehia), numărul doi mondial, şi Elina Svitolina (Ucraina), deţinătoarea titlului la Turneul Campioanelor. Partida Pliskova-Svitolina se va juca de la ora 11.30, iar meciul Simona Halep – Bianca Andreescu se va juca de la ora 14.00.