TURNEUL CAMPIOANELOR. Care sunt şansele ca Simona Halep să se califice în semifinale. Toate calculele posibile

Caroline Garcia a reuşit o victorie dramatică împotriva Elinei Svitolina (6-7, 6-3, 7-5) la Turneul Campioanelor, iar Simona Halep are nevoie de victorie în ultima partidă pentru a fi sigură de calificare.

25 oct. 2017, 16:51
TURNEUL CAMPIOANELOR. Care sunt şansele ca Simona Halep să se califice în semifinale. Toate calculele posibile

Caroline Wozniacki e aproape sigură de calificarea de pe locul întâi din Grupa Roşie, dar la locul secund păstrează şanse toate celelalte jucătoare. Totuşi, Halep depinde doar de ea: o victorie cu Svitolina o va aduce în „careul de aşi”.

Clasamentul grupei după două meciuri:

1. Wozniacki 2-1 (4-0)

2. Halep 1-1 (2-2)

3. Garcia 1-1 (2-3)

4. Svitolina 0-2 (1-4)

Dacă Halep o învinge pe Svitolina cu 2-0 la seturi e calificată în semifinale. Pentru că, în caz în care Garcia s-ar impune la rândul ei în confruntarea cu Wozniacki în două seturi, s-ar face clasament în trei, iar Simona i-ar fi superioară jucătoarei din Hexagon la setaveraj.

Dacă Simona câştigă cu 2-1 la seturi, iar Garcia se impune în două seturi în confruntarea ei cu Wozniacki, tot sportiva noastră ar avea câştig de cauză în dauna Carolinei Garcia. S-ar face tot clasament în trei, iar Wozniacki (setaveraj 4-2) ar câştiga grupa. Simona şi Garcia ar avea setaveraj 4-3, dar următorul criteriu e reprezentat de rezultatul direct, favorabil româncei.

Halep se poate califica în semifinale şi cu o înfrângere. Condiţia e să fie învinsă în meciul cu Svitolina în trei seturi, iar Wozniacki să treacă de Garcia (indiferent de scor, 2-0 sau 2-1).

În orice altă variantă, Simona Halep ar fi eliminată.