TURNEUL CAMPIONILOR. Roger Federer l-a spulberat pe Dominic Thiem, Nishikori i-a luat doar un game lui Kevin Anderson

TURNEUL CAMPIONILOR. Roger Federer, numărul 3 mondial, l-a învins în două seturi, 6-2, 6-3, pe austriacul Dominic Thiem (nr. 8 ATP), într-o partidă din cadrul Grupei "Lleyton Hewitt" a Turneului Campionilor, disputată marţi seara la Londra.

14 nov. 2018, 06:25
TURNEUL CAMPIONILOR. Roger Federer l-a spulberat pe Dominic Thiem, Nishikori i-a luat doar un game lui Kevin Anderson

TURNEUL CAMPIONILOR. Graţie acestui succes, Roger Federer îşi păstrează şansele de calificare în semifinalele acestei competiţii, după ce în meciul de debut se înclinase surprinzător în faţa japonezului Kei Nishikori (6-7, 3-6).

Mi-am luat o zi de pauză ieri (luni), conform recomandărilor antrenorilor, care mi-au spus să petrec timpul alături de familia mea. Pentru că împotriva lui Thiem, capul este cel care contează, deoarece loviturile sunt acolo„, a explicat Roger Federer în cursul unei conferinţe de presă.

Sextuplu câştigător al Turneului Campionilor, la care participă pentru a 16-a oară (ambele fiind recorduri), Roger Federer (37 ani) a ratat o singură dată calificarea în penultimul act, la ediţia din 2008. De altfel, acela a fost singurul an în care jucătorul elveţian a înregistrat două înfrângeri în faza grupelor.

În celălalt meci programat marţi în Grupa „Lleyton Hewitt”, sud-africanul Kevin Anderson (locul 6 ATP) a obţinut o victorie categorică în două seturi, 6-0, 6-1, în faţa lui Kei Nishikori (nr. 9), după doar 64 minute de joc.

Kevin Anderson, aflat la cel de-al doilea său succes de la debutul turneului găzduit de arena O2 din capitala britanică, a făcut un pas mare către semifinale, însă totul se va decide după ultimele meciuri din grupă, programate joi: Federer – Anderson şi Thiem – Nishikori.

Turneul Campionilor continuă miercuri cu meciurile din Grupa „Guga Kuerten”, în care sârbul Novak Djokovic, numărul unu mondial, îl va înfrunta pe germanul Alexander Zverev (locul 5 ATP), iar croatul Marin Cilic (nr.7) îl va avea ca adversar pe americanul John Isner (nr.10).