Turneul de la WIMBLEDON începe azi: Aniversarea de 140 de ani a turneului de la Wimbledon este onorată de Halep

Turneul de la WIMBLEDON: Simona Halep, Irina-Camelia Begu, Ana Bogdan şi Marius Copil vor evolua, luni, în primul tur la Wimbledon, al treilea Grand Slam al anului. Aniversarea de 140 de ani a turneului de la Wimbledon este celebrată de google cu un logo special animat.

03 iul. 2017, 03:07
Turneul de la WIMBLEDON începe azi:  Aniversarea de 140 de ani a turneului de la Wimbledon este onorată de Halep

Turneul de la WIMBLEDON, aniversarea de 140 de ani a turneului de la Wimbledon. Simona Halep, Irina-Camelia Begu, Ana Bogdan şi Marius Copil vor evolua, luni, în primul tur la Wimbledon, al treilea Grand Slam al anului, conform programului anunţat, duminică, pe site-ul competiţiei.

 

Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 2, va evolua împotriva sportivei Marina Erakovic din Noua Zeelandă, locul 129 WTA, venită din calificări, în al doilea meci de pe terenul doi.

Pe terenul 4, în al doilea meci, Marius Copil, locul 85 ATP, va evolua cu germanul de 27 de ani Peter Gojowczyk, locul 140 ATP.

Tot pe acelaşi teren, după meciul lui Copil va urma întâlnirea dintre Ana Bogdan, locul 114 WTA, şi Ying-Ying Duan (China), poziţia 64 în clasamentul mondial.

Sportiva Irina-Camelia Begu, locul 69 WTA, va juca, în primul tur, cu Naomi Broady (Marea Britanie), poziţia 108 în ierarhia mondială, în al treilea meci de pe terenul 14.

Nu mai puțin de șapte jucători români de tenis vor evolua în probele de dublu din cadrul turneului pe iarbă de la Wimbledon, al treilea de Mare Șlem al anului, trei la masculin și patru la feminin.

La masculin, pe lângă Horia Tecău și Florin Mergea, specialiști la dublu, va evolua și Marius Copil, o premieră pentru el.

Tecău și olandezul Jean-Julien Rojer, campioni la All England Club în 2015, sunt favoriții numărul nouă și vor juca în primul tur contra australienilor Thanasi Kokkinakis/Jordan Thompson.

Florin Mergea și pakistanezul Aisam Ul-Haq Qureshi, capi de serie numărul 14, vor juca în runda inaugurală contra cuplului Martin Klizan (Slovacia)/Dmitri Tursunov (Rusia).

Marius Copil va face pereche cu spaniolul Fernando Verdasco, dar cei doi vor avea adversari foarte puternici, sud-africanul Raven Klaasen și americanul Rajeev Ram, favoriții numărul 7.

La feminin va avea loc o confruntare românească în primul tur, între perechile Monica Niculescu/Hao-Ching Chan (Taiwan), cap de serie numărul nouă, și Raluca Olaru/Veronica Cepede Royg (Paraguay).

Irina Begu va evolua alături de Sorana Cîrstea, adversarele din runda inaugurală fiind Oceane Dodin (Franța) și Tatjana Maria (Germania).

Turneul de la Wimbledon aduce câştiguri fabuloase, la simplu învingătorii vor primi câte 2,5 milioane de euro

Câştigătorii turneului de la Wimbledon, la simplu feminin şi masculin, vor primi câte 2,2 milioane de lire sterline (2,5 milioane de euro), sume aproape egale cu cele acordate învingătorilor de la Australian Open. La Roland Garros, câştigători au primit câte 2,1 milioane de euro.

Finaliştii competiţiei care va începe luni vor încasa câte 1,1 milioane de lire sterline (1,25 milioane de euro). Potrivit site-ului oficial al turneului, pentru celelalte tururi, la simplu, premiile sunt următoarele:

Semifinale – 550.000 de lire sterline (626.000 de euro);

Sferturi de finală – 275.000 de lire sterline (313.000 euro);

Optimi de finală – 147.000 de lire sterline (167.000 de euro);

Turul al treilea – 90.000 de lire sterline (100.000 de euro);

Turul al doilea – 57.000 de lrie sterline (65.000 de euro);

Turul întâi – 35.000 de lire sterline (40.000).

În total vor fi acordate premii de 31,6 milioane de lire sterline (36 de milioane de euro).

Turneul de la Wimbledon, Toate vedetele de pe tabloul masculin

Din turneul masculin nu lipsesc vedetele Federer, Nadal, Murray sau Djokovic. Elvețianul promite să ridice tribunele în picioare și la Wimbledon, ibericul vine la Londra după ce a cucerit Grand Slam-ul de la Roland Garros, în timp ce sârbul Djokovic pare în revenire de formă, după ce a câștigat turneul de la Eastbourne. A fost primul titlu după aproape șase luni pentru Novak, care l-a învins în finală pe Gael Monfils, scor 6-3, 6-4. Francezul nu a reușit încă vreun succes în fața lui Djokovic, care l-a bătut pe Monfils în toate cele 14 întâlniri directe.

La Wimbledon am putea avea o finală mult așteptată între Federer și Nadal, cei doi rivali fiind pe părți diferite ale tabloului. Elvețianul are parte de un duel complicat în primul tur, cu Alexandr Dolgopolov, în timp ce Nadal îl întâlnește pe australianul John Millman.

Dacă Federer s-a impus de șapte ori la Wimbledon, ultima oară în 2012, după o victorie cu Andy Murray, Rafael Nadal, un jucător care se simte mult mai bine pe zgură, are doar două succese pe iarba londoneză, în 2008 și 2010. 

Turneul de la Wimbledon, momente memorabile 

Acum nouă ani, Nadal l-a învins chiar pe Federer în finală, după un meci memorabil, de cinci seturi, care a durat aproape cinci ore. A fost cea mai lungă finală de la Wimbledon (4 ore și 48 de minute), una întreruptă de ploaie. Meciul a fost extrem de echilibrat, Nadal reușind să câștige cu 6-4, 6-4, 6-7, 6-7, 6-7, 9-7.

Dacă Nadal și Federer s-au întâlnit în cea mai lungă finală din istorie, partida dintre John Isner și Nicolas Mahut, din 2010 (primul tur), nu poate fi uitată de iubitorii tenisului. A fost cel mai lung meci din istorie: cei doi au stat pe teren 11 ore și 5 minute, Isner câștigând în decisiv cu 70-68. Meciul a început marți, 22 iunie, terminându-se trei zile mai târziu. În total, Isner și Mahut au servit 215 ași și au jucat 183 de game-uri.

Boris Becker a intrat și el în istorie la Wimbledon. La doar 17 ani, în 1985, germanul, fost număr 1 mondial, a devenit cel mai tânăr jucător care se impunea la Londra: în finală, Becker l-a învins pe Kevin Curren, în patru seturi.

De menționat și că, în urmă cu patru ani, Andy Murray a devenit primul britanic care câștiga turneul de la Wimbledon, după 77 de ani. Atunci, jucătorul scoțian l-a învins pe sârbul Djokovic, în trei seturi. Nu a fost singurul titlu al lui Murray la Wimbledon. În 2016, Andy a mai cucerit o dată trofeul, după succesul obținut în fața canadianului Milos Raonic.   

Turneul de la Wimbledon, pe Eurosport

Peste 600 de televiziuni vor transmite în întreaga lume al treilea Grand Slam al anului, care va fi urmărit de mai mult de un miliard de oameni din 200 de țări. În România, turneul de la Wimbledon poate fi urmărit pe Eurosport, după ce în ultimii ani Grand Slam-ul a fost difuzat pe canalele Digi Sport.
Eurosport transmite și celelalte trei Grand Slam-uri ale anului: Australian Open, Roland Garros și US Open.

TURNEUL DE LA WIMBLEDON . Motorul de căutare Google celebrează cei 140 de ani de Wimbledon cu un Google Doodle special. TURNEUL DE LA WIMBLEDON Cu cine vor juca românii de la Wimbledon. TURNEUL DE LA WIMBLEDON

TURNEUL DE LA WIMBLEDON Adversară grea pentru Halep

TURNEUL DE LA WIMBLEDON  Jucătoarea neozeelandeză Marina Erakovic, venită din calificări, va fi adversara româncei Simona Halep în runda inaugurală a turneului pe iarbă de la Wimbledon, al treilea de Mare Şlem al anului, care va debuta luni, la All England Club din Londra. 

 
 

 

TURNEUL DE LA WIMBLEDON  Cele două jucătoare s-au înfruntat o singură dată, în 2015, la US Open, în primul tur, Erakovic (29 ani, 129 WTA) abandonând la scorul de 6-2, 3-0 pentru Halep. 

TURNEUL DE LA WIMBLEDON A jucat o semifinală

TURNEUL DE LA WIMBLEDON  Halep (25 ani, numărul doi mondial), finalistă anul acesta la Roland Garros, a jucat o semifinală la Wimbledon, în 2015, anul primei ei finale de la Paris, iar anul trecut s-a oprit în sferturile de finală. 

TURNEUL DE LA WIMBLEDON  Într-un posibil sfert de finală, Halep ar putea să joace cu britanica Johanna Konta. Dacă va trece de primul tur, Halep o va înfrunta pe învingătoarea dintre britanica Laura Robson şi brazilianca Beatriz Haddad Maia, iar o posibilă adversară în optimi ar fi rusoaica Elena Vesnina. 

TURNEUL DE LA WIMBLEDON  Simona Halep, a doua favorită la Wimbledon, are două victorii pe iarbă şi un eşec în acest an, după ce s-a oprit în sferturi la Eastbourne, fiind învinsă joi de daneza Caroline Wozniacki, cu 5-7, 6-4, 6-1. 

TURNEUL DE LA WIMBLEDON Cu cine joacă Niculescu

TURNEUL DE LA WIMBLEDON  În primul tur la Wimbledon, Monica Niculescu (29 ani, 51 WTA) o va înfrunta pe Magdalena Rybarikova (Slovacia), o jucătoare de 28 de ani, aflată pe locul 85 în lume. Sorana Cîrstea (27 ani, 62 WTA) o va întâlni în primul tur pe olandeza Kiki Bertens (25 ani, 24 WTA). Irina Begu (26 ani, 69 WTA) o va avea ca adversară pe britanica Naomi Broady (27 ani, 108 WTA), în premieră, în timp ce Ana Bogdan (24 ani, 114 WTA), care pentru prima oară a intrat direct pe tabloul principal la un turneu de Mare Şlem, o va întâlni pe chinezoaica Ying-Ying Duan (27 ani, 64 WTA). 

TURNEUL DE LA WIMBLEDON  Posibilele sferturi de finală se prezintă astfel: Kerber – Kuzneţova, Karolina Pliskova – Wozniacki, Cibulkova – Svitolina, Konta – Halep. 

TURNEUL DE LA WIMBLEDON  Germanca Angelique Kerber, liderul mondial şi finalistă anul trecut la All England Club, începe parcursul contra unei adversare din calificări, americanca Irina Falconi.