TURUL FRANTEI 2015 a fost câştigat de Chris Froome

TURUL FRANTEI 2015: Chris Froome a câştigat al doilea său Tur al Franței și duce acasă și tricoul de cel mai bun cățărător, devenind primul rutier cu această dublă după marele Eddy Merckx, în 1970

25 iul. 2015, 17:22
TURUL FRANTEI 2015 a fost câştigat de Chris Froome

TURUL FRANTEI 2015: La capătul a trei săptămâni epuizante, cei 160 de rutieri care au supravieţuit rigorilor Turului Franţei au parcurs sâmbătă etapa regină a competiţiei, în lungime de 110.5 kilometri, între Modane Valfrejus şi Alpe d’Huez. Scurtă, dar cruntă, aşa se anunţa singura rundă care mai putea schimba calculele pentru tricoul galben, iar specialiştii aşteptau cu nerăbdare să afle deznodământul bătăliei dintre Chris Froome şi Nairo Quintana, una în care britanicul de la Sky avea, înaintea etapei, un avans de 2 minute şi 38 de secunde.

„Au fost multe lucruri care mi-au trecut prin minte pe ultima cățărare. Au fost momente cînd mă gîndeam că aș putea pierde totul, dar Richie și Wouter au făcut o treabă fantastică. Totul e ireal. Nu am reușit încă să conștientizez ceea ce se întîmplă”, a explicat Froome după ce a trecut linia de sosire.

Duminică are loc sosirea la Paris, o etapă ceremonială pentru oamenii din clasamentul general și o ultimă bătălie pentru sprinteri.

În vîrstă de 30 de ani, Froome va bifa al doilea său tricou galben din carieră, după victoria din 2013, și va egala rutieri precum Bernard Thévenet, Laurent Fignon sau Fausto Coppi, dar și pe unul dintre marii săi rivali, Alberto Contador.

De remarcat că niciunul dintre rutierii care au terminat anul trecut pe podium nu se află pe podiumul din acest an, precum și prezența lui Valverde între primii 3 cicliști din Tur pentru prima oară în carieră. Alberto Contador nu reușește dubla Turul Italiei/Turul Franței, a doua sa tentativă terminîndu-se cu același rezultat ca-n 2011: primul în Giro, al cincilea în Tur.