Turul Franţei, oprit de fermieri. Aceştia au aruncat baloţi de paie pe şosea, poliţia a intervenit cu gaze lacrimogene VIDEO

Etapa a 16-a a Turului Franței, programată marţi, a fost oprită după 27 de kilometri din cei 218 programați, forțele de ordine fiind nevoite să folosească gaze lacrimogene împotriva protestatarilor care au blocat traseul.

24 iul. 2018, 11:07
Turul Franţei, oprit de fermieri. Aceştia au aruncat baloţi de paie pe şosea, poliţia a intervenit cu gaze lacrimogene VIDEO

Protestele fermierilor francezi au dat peste cap planurile rutierilor în etapa a 16-a din Turul Franței. După doar 27 de kilometri, fermierii au vrut să blocheze cursa aruncând baloți de paie în fața rutierilor. Forțele de ordine franceze au intervenit imediat și au folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa manifestanții, dar afectați au fost și rutierii. Cursa a fost neutralizată mai bine de un sfert de oră și mai mulți concurenți au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Etapa a 16-a din Turul Franței cuprinde 218 kilometri, de la Carcassonne la Bagneres-de-Luchon. Runda cuprinde un sprint intermediar, două cătărări de categoria a patra (Cote de Fanjeaux și Cote de Pamiers), una de categoria a doua (Col de Portet-d’Aspet) și două de categoria întâi (Col de Mente și Col du Portillon).

După 15 etape, britanicul Geraint Thomas este purtătorul tricoului galben de lider la general, fiind urmat de compatriotul său Christopher Froome (Sky), la 1 min 39 sec, şi de olandezul Tom Dumoulin (Sunweb), la 1 min 50 sec etc.