Turul Italiei, în pericol să rateze startul. Organizatorii au primit ultimatum din partea Israelului

Israelul ameninţă să rupă parteneriatul cu organizatorii Turului Italiei 2018, din cauza unei referiri a acestora la "Ierusalimul de Vest".

30 nov. 2017, 08:10
Turul Italiei, în pericol să rateze startul. Organizatorii au primit ultimatum din partea Israelului

În Ierusalim, capitala Israelului, nu există nici est, nici vest. Există un singur Ierusalim, unificat„, au declarat Miri Regev, ministrul Sportului, şi Yariv Levin, ministrul Turismului. Guvernul israelian i-a ameninţat pe organizatorii Turului Italiei că va rupe parteneriatul semnat în această toamnă, după aceştia s-au referit la „Ierusalimul de Vest” ca punct de plecare al Il Giro 2018.

Organizatorilor Il Giro li s-a reproşat încălcarea acordurilor cu guvernul israelian. „Dacă situaţia nu se va schimba, iar afişul nu va fi modificat, guvernul israelian nu va fi partener în acest eveniment„, au subliniat miniștri într-o declarație, după ce au studiat afişul oficial al evenimentului de anul viitor.

Pentru prima dată în istorie, Turul Italiei va părăsi Europa, cu un prolog programat pentru 4 mai 2018, prima zi a Il Giro, pe străzile din vestul Ierusalimului, în jurul locurilor simbolice ale Orașului Sfânt.