Tutun de narghilea în valoare de peste 31.000 de lei descoperit în rezervorul unui autocar, la frontieră

Peste 180 de kilograme de tutun de narghilea, în valoare de 31.280 lei, au fost descoperite de poliţiştii de frontieră şi agenţii vamali din Galaţi în rezervorul pentru combustibil al unui autocar având ca şoferi doi cetăţeni bulgari, în acest caz fiind începute cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă.

28 iun. 2018, 09:58
Tutun de narghilea în valoare de peste 31.000 de lei descoperit în rezervorul unui autocar, la frontieră

Cei doi cetăţeni bulgari, în vârstă de 21, respectiv 51 de ani, şoferi ai unui autocar înmatriculat în Bulgaria, s-au prezentat miercuri seară la Punctul de Trecere a Frontierei Oancea din judeţul Galaţi pentru intrarea în ţară, potrivit unui comunicat transmis joi de Poliţia de Frontieră Iaşi.

Existând suspiciuni că aceştia ar putea transporta marfă fără documente de provenienţă, poliţiştii de frontieră au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra vehiculului. Astfel, au fost descoperite ascunse, într-un loc special amenajat în rezervorul pentru combustibil al autocarului, 184 de pachete cu tutun aromat pentru narghilea, în greutate de 184 kilograme, de provenienţă Emiratele Arabe Unite, pentru care bărbaţii nu aveau niciun document de provenienţă.

Cetăţenii bulgari au declarat că sunt şoferi la firma de transport şi nu ştiau despre existenţa pachetelor cu tutun.

Afost luată măsura reţinerii tutunului, în valoare de 31.280 lei, şi a autocarului, în valoare de 279.222 lei. Pasagerii din mijlocul de transport au fost preluaţi de către un alt autocar aparţinând aceleiaşi firme.

În acest caz, poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru contrabandă.