TVR cere ajutor de la Dolce Sport pentru a transmite EURO 2016

TVR nu are banii necesari, 3,5 milioane de euro, pentru a transmite meciurile de la Campionatul European din Franţa, dar este gata pentru o afacere cu Dolce Sport. Astfel, TVR ar putea prelua partidele de la Euro 2016 şi ar ceda, la schimb, un pachet important de meciuri de la CM 2018 din Rusia.

17 feb. 2016, 07:39
TVR cere ajutor de la Dolce Sport pentru a transmite EURO 2016

Dolce Sport are exclusivitate pentru cele 51 de meciuri de la Euro 2016, dar pe piaţa media mai există o opțiune de 23 de partide destinate unui post liber la retransmisie. TVR a ajuns la un acord cu Uniunea Europeană de Radio și Televiziune pentru achiziția acestor partide contra sumei de 3,5 milioane de euro, dar nu are banii!

Stelian Tănase, REACŢIE-ŞOC după ce TVR a pierdut drepturile TV pentru EURO 2016 VIDEO

GSP scrie că șefii TVR au luat legătura cu reprezentanții Telekom pentru a le propune o afacere în ceea ce privește drepturile pentru Campionatul Mondial din 2018, deținut în exclusivitate de televiziunea publică. Astfel, TVR vrea să cedeue către Dolce Sport o parte din meciurilede la CM 2018, poate chiar jumătate dintre ele, iar cu banii obţinuţi de la Telekom ar urma să fie achiziţionate meciurile de la Euro 2016.

Calendar sportiv 2016. Când au loc MARILE COMPETIŢII şi unde le vezi la TV

TVR a plătit 9 milioane de euro pentru drepturile exclusive de transmisie a CM 2018.

Dacă va face rost de bani, TVR va transmite 13 partide din faza grupelor (în care sunt incluse cele trei meciuri ale României), trei optimi de finală, toate cele patru sferturi de finală, ambele semifinale şi finala.

Președintele TVR, Irina Radu, a comentat subiectul pentru paginademedia.ro și confirmă că postul public va face orice pentru a transmite meciuri de la EURO 2016.

„Pot să spun că încercăm orice este legal și fezabil pentru a le oferi românilor Campionatul European de Fotbal. Așa este normal. Dacă alții nu au făcut nimic pentru asta, noi vrem să facem”, a spus Irina Radu.