CM 2018. Meci de infarct în optimi, „samuraii” răpuşi de „diavoli”, după ce au condus cu 2-0

CM 2018. Belgia-Japonia 3-2 a fost cel mai dramatic meci de la acest Campionat Mondial, "diavolii" înscriind golul calificării în sferturi la ultima fază a meciului, după ce fuseseră conduşi cu 0-2. Toate cele cinci goluri au fost marcate în repriza a doua.

02 iul. 2018, 16:12
CM 2018. Meci de infarct în optimi, „samuraii” răpuşi de „diavoli”, după ce au condus cu 2-0

”Diavolii roşii” au reuşit o victorie nesperată la un moment dat, după ce au fost conduşi cu 2-0, prin golurile lui Genki Haraguchi (47) şi Takashi Inui (52), întorcând scorul prin golurile semnate de Jan Vertonghen (69), Marouane Fellaini (74) şi Nacer Chadli (90+4).

Belgia va juca în sferturi cu Brazilia

Cele mai importante faze ale meciului:

Min. 90+4 GOOOL Belgia! Chadli le dă japonezilor lovitura de graţie, la capătul unui contraatac de manual!

Min. 74 GOOOL Belgia! Fellaini marchează cu capul, din 6 metri, după o centrare perfectă a lui Eden Hazard.

Min. 69 GOOOL Belgia! Vertonghen marchează cu şansă, după ce Belgia a ratat o sumedenie de ocazii mult mai clare. O lovitură de cap, din 7-8 metri mult lateral stânga este lobată atât de mult încât cade ploaie sub bară. Belgia-Japonia 1-2!

Min. 52 GOOOL Japonia! Takashi Inui trage de la 22 de metri, un şut plasat, lângă bară, care face inutil plonjonului lui Courtois. Japonia-Belgia 2-0!

Min. 49 Răspunsul Belgiei este violent! Eden Hazard trimite un vole din mijlocul careului, dar mingea a zguduit bara din stânga lui Kawashima!

Min. 48 GOOOL Japonia! Contraatac fulger al niponilor, iar haraguchi găseşte un unghi extraordinar cu un şut în cross, învingându-l pe Courtois! Surpriză extraordinară la Rostov pe Don, Japonia conduce cu 1-0!

Min. 44 Thibaut Courtois a fost pe punctul de a scăpa mingea în poartă! Yuya Osako a şutat pe jos, dar mingea s-a strecurat printre picioarele purtarului belgian care a reuşit s-o pribndă cu puţin înainte de a trece linia porţii!

Min. 36 Acţiune promiţătoare a belgienilor, care se încheie cu un şut al lui Axel Witsel, dar balonul trece peste poartă!

Min. 27 Şut bun al lui Eden Hazard, de la marginea careului, dar pe direcţia lui Eiji Kawashima, care reuşeşte să respingă.

Min. 10 Un nou şut al japonezilor, din afara careului. Gen Shoji este cel care trage, dar mingea trece mult peste bară.

Min. 1 Primul şut la poartă! Shinji Kagawa trage periculos de la 20 de metri, dar balonul trece pe lângă poartă.

Componenţa formaţiilor:

Belgia: Thibaut Courtois – Jan Vertonghen, Vincent Kompany, Toby Alderweireld – Axel Witsel, Kevin De Bruyne, Yannick Carrasco, Thomas Meunier – Dries Mertens, Eden Hazard – Romelu Lukaku. Selecționer: R. Martinez,

Japonia: Eiji Kawashima – Hiroki Sakai, Maya Yoshida, Gen Shoji, Yuto Nagatomo – Makoto Hasebe, Gaku Shibasaki – Genki Haraguchi, Shinji Kagawa, Takashi Inui – Yuya Osako. Selecționer: A. Nishino.

Ultima oară când aceste două reprezentative s-au întâlnit la Mondiale a fost în 2002, în faza grupelor, când meciul s-a încheiat la egalitate, dar amândouă s-au calificat în optimi. Astăzi acest scenariu este imposibil sau, cel puţin, dacă egalitatea se va menţine 120 de minute tot se va stabili o învingătoare, fie şi în utma loviturilor de la 11 metri. Belgia este mare favorită la victorie, Japonia fiind considerată cea mai slabă naţională dintre cele 16 ajunse în optimi.

TVR LIVE VIDEO BELGIA JAPONIA STREAMING ONLINE. De altfel, niponii s-au calificat în urma regulii fayr-play, având mai puţine cartonaşe galbene primite decât Senegal, naţională considerată mai valoroasă în turneul din Rusia. Japonia n-a trecut niciodată de optimi la Mondiale, în timp ce Belgia se poate lăuda chiar cu un loc patru la CM 1986, din Mexic.

TVR LIVE VIDEO BELGIA JAPONIA STREAMING ONLINE. Învingătoarea acestui meci va juca în sferturi împotriva învingătoarei dintre Brazilia şi Mexic.