Cosmin Contra rămâne neînvins pe banca naţionalei României. Tricolorii au făcut egal în Danemarca

În ultimul meci jucat în preliminariile CM 2018, naţionala de fotbal a României a încheiat la egalitate, scor 1-1, la Copenhaga, cu Danemarca.

08 oct. 2017, 14:28
Cosmin Contra rămâne neînvins pe banca naţionalei României. Tricolorii au făcut egal în Danemarca

Danezii au deschis scorul prin Christian Eriksen, în min. 60, din penalty, după ce Cristian Ganea l-a ținut în propriul careu pe Nicklas Bendtner. România a egalat prin Ciprian Deac (88), la primul său gol sub tricolor, mijlocașul echipei CFR Cluj trimițând în poartă mingea blocată de un fundaș danez la șutul debutantului Țucudean.

Echipa lui Cosmin Contra (neînvins după primele sale două jocuri ca selecționer) a făcut un meci destul de bun la Copenhaga, deși a fost lipsită de jucători importanți ca Benzar, Chipciu (suspendați) sau Pintilii (accidentat).

Timp de aproape o jumătate de oră nicio echipă nu și-a creat o ocazie de gol, prima situație venind în min. 28, când Sisto a tras alături de poartă, după centrarea lui Poulsen. Tot Sisto (32) a încercat să-l surprindă pe Tătărușanu cu un șut de la 30 de metri, dar goalkeeper-ul a respins peste bară.

Bendtner (33) a scăpat singur spre poartă, dar a fost blocat in extremis de Hoban, iar apoi tot vârful danez a marcat (37), dar golul a fost anulat pentru ofsaid.

Singura oportunitate a tricolorilor în prima repriză a fost o lovitură liberă executată de Budescu (41), însă pe lângă poartă.

La reluare, Bendtner (51) a trimis cu capul din careu, dar mingea a fost deviată pe lângă poartă.

În min 60, gazdele au deschis scorul din penalty, Eriksen marcând cu șansă din punctul cu var.

Bendtner (69) a mai avut o oportunitate, dar a șutat peste poartă din mijlocul careului.

Deși au avut avantaj numeric, danezii nu au mai reușit să își creeze gol, așteptând parcă finalul. Contra a mutat ofensiv și golul a venit în min. 88, când Țucudean a tras spre poartă după centrarea lui Bancu, mingea a fost blocată, iar Ciprian Deac, pe fază, a reluat în plasă.

Danemarca s-a aruncat în atac în căutarea golului victoriei, dar șutul lui Dolberg (90+1), din întoarcere, a fost respins de Tătărușanu, Eriksen (90+2) a fost blocat de Hoban în careu, în momentul șutului, iar Delaney (90+2) a trimis cu capul peste poartă Delaney, la cornerul executat de Eriksen.

Clasament final grupa E:

1. Polonia 10 8 1 1 28:14 25
2. Danemarca 10 6 2 2 20:8 20
3. Montenegro 10 5 1 4 20:12 16
4. România 10 3 4 3 12:10 13
5. Armenia 10 2 1 7 10:26 7
6. Kazakhstan 10 0 3 7 6:26 3

Cele mai importante faze ale meciului:

Min. 90+1 Dolberg trage la colţul scurt, Tătăruşanu scoate în corner.

Min. 88 GOOOL România. Ţucudean încearcă să trimită spre poartă, nu-i iese şutul, iar mingea ajunge la Deac, care îl învinge pe Schmeichel din câţiva metri. Danemarca-România 1-1.

Min. 83 Ultima schimbare, Ţucudean îi ia locul lui Băluţă.

Min. 79 Schemă între Stanciu şi Hoban la o lovitură liberă, primul trage de la peste 30 de metri, dar prinde portarul danezilor.

Min. 72 Stanciu execută mult peste poartă o lovitură liberă de la 26-27 de metri.

Min. 70 A doua schimbare la noi, Keşeru în locul Florin Andone, foarte slab astăzi.

Min. 69 Ocazie mare Danemarca, dar Bendtner trage mult peste poarta noastră, din poziţie excelentă, în centrul careului nostru.

Min. 65 Prima schimbare la noi, intră Nicuşor Bancu – debut la naţională, în locul lui Budescu. Scopul lui Contra pare să nu ia mai multe goluri.

Min. 63 Al doilea galben pentru Cristi Ganea, care este eliminat. L-a ţinut pe Poulsen, la marginea careului nostru.

Min. 60 Se înmulţesc avertismentele în tabăra noastră, Nicuşor Stanciu este al cincilea tricolor care vede galben.

Min. 59 GOL Danemarca. Eriksen a transformat lovitura de la 11 metri. Danemarca-România 1-0.

Min. 59 Penalty pentru Danemarca şi galben pentru Cristi Ganea, care l-a ţinut pe Bendner.

Min. 54 Tătăruşanu vede şi el galben, pentru trageri de timp.

Min. 52 Ocazie Danemarca, Bendtner reia cu capul pe lângă poarta noastră.

Min. 49 Budescu primeşte galben pentru proteste. Este al doilea român avertizat în această seară, după Băluţă.

Min. 46 A început repriza secundă.

Min. 45 Finalul primei reprize.

Min. 41 Lovitură liberă pentru România, de la aproape 30 de metri, Budescu trage pe lângă poartă.

Min. 37 Gol Danemarca, prin Bendrner, dar arbitrul anulează reuşita, pe motiv de ofsaid. Reluările arată că atacantul danez a plecat din poziţie corectă.

Min. 33 Ocazie mare a danezilor, după ce Bendtner dejoacă pasul la ofsaid al defensivei noastre. El pleacă singur spre poarta lui Tătăruşanu, dar este prins din urmă şi blocat chiar în momentul şutului.

Min. 32 Sisto trage de la 32 de metri, sub bară, scoate Tătăruşanu în corner.

Min. 31 Deac trage din 22 de metri, mult peste poarta lui Schmeichel.

Min. 28 Prima mare ocazie a danezilor. Andone pierde mingea, reclamă un fault, dar arbitrul lasă faza să curgă şi mingea ajunge la Sisto, care şutează pe lângă poartă din 16 metri.

Min. 26 Am trecut de jumătatea primei reprize, iar danezii nu au şutat încă spre poarta lui Tătăruşanu.

Min. 18 Danezii încep să pună stăpânire pe joc. Fotbaliştii noştri evoluează foarte agresiv şi comit multe faulturi. Între timp, la Varşovia, Polonia face 2-0 cu Muntenegru.

Min. 12 Băluţă vede primul galben al meciului, pentru faulturi repetate.

Min. 7 Plouă la Copenhaga, deocamdata jocul se dispută mai multe între cele două careuri, n-a fost vreo situaţie deosebită de poartă. Polonia a deschis scorul cu Muntenegru, iar Danemarca este sigură de locul 2 în grupă.

Min. 1 A început meciul de la Copenhaga.

Componenţa formaţiilor:

Danemarca: K. Schmeichel – Dalsgaard, Kjaer, A. Christensen, Durmisi – Kvist, Delaney – Y. Poulsen, Eriksen, Sisto – N. Bendtner.

România: Tătăruşanu – Bălaşa,  Grigore,  Chiricheş, Ganea – Hoban, N. Stanciu – Băluţă,  Budescu,  Deac – Fl. Andone.

Meciul este arbitrat de germanul de origine turcă Deniz Aytekin, nimeni altul decât cel care a condus pe 8 martie 2017 manşa retur a optimilor de finală ale Ligii Campionilor dintre FC Barcelona şi PSG. Meciul a fost câştigat de către formaţia catalană, cu scorul de 6-1, după ce francezii se impuseseră în tur, scor 4-0.

În urma partidei respective, conducerea clubului PSG a depus o plângere la UEFA, în care a acuzat arbitrajul lui Aytekin şi a susţinut că germanul a comis 15 greşeli evidente împotriva francezilor. Forul european nu a luat, însă, nicio măsură împotriva centralului.

Clasament GRUPA E:

1. Polonia 9 7 1 1 24:12 22
2. Danemarca 9 6 1 2 19:7 19
3. Montenegro 9 5 1 3 18:8 16
4. România 9 3 3 3 11:9 12
5. Armenia 9 2 0 7 9:25 6
6. Kazakhstan 9 0 2 7 5:25 2