România s-a calificat la Euro 2016 după 3-0 în Insulele Feroe

INSULELE FEROE - ROMANIA 0-3. Echipa naţională de fotbal a Românieri s-a calificat la Euro 2016 după ce a învins, duminică, în deplasare, cu 3-0 reprezentativa Insulelor Feroe. "Tricolorii" au terminat pe locul 2 în Grupa F, cu 20 de puncte, după Irlanda de Nord, 21 de puncte. România nu s-a mai calificat la un turneu final de la Euro 2008.

11 oct. 2015, 17:55

INSULELE FEROE – ROMANIA 0-3.

FEROE-ROMANIA 0-3. Budescu a fost jucătorul care a adus liniştea suporterilor naţionalei României, care începuseră să aibă mari temeri în privinţa calificării la EURO 2016, după ultimele prestaţii ale tricolorilor. Încă din minutul 4 al partidei din Feroe, atacantul Astrei a adus golul care a adus România în avantaj pe tabelă, pentru prima oară în meciurile jucate în ultima jumătate de an.

Citeşte şi EURO 2016. Când are loc tragerea la sorţi şi cum poate arăta grupa ROMÂNIEI

Budescu a marcat de două ori la Thorshavn, a mai punctat o dată şi Maxim, în minutul 86, iar România a obţinut o victorie confortabilă, cu 3-0, care nu a avut în ea nimic din chinul pe care l-au trăit jucătorii şi microbiştii români în ultimele luni.

România se califică astfel din nou la un turneu final al Campionatului European, după opt ani, precedenta prezenţă consemnându-se la EURO 2008, din Elveţia şi Austria, când am fost într-o grupă de foc, cu Franţa, Olanda şi Italia.

Rezultatele de duminică: Insulele Feroe – România 0-3, Grecia – Ungaria 4-3, Finlanda – Irlanda de Nord 1-1.

Clasament:

1. Irlanda de Nord  21 p

2. România  20 p

3. Ungaria 16 p

4. Finlanda 12 p

5. Insulele Feroe 6 p

6. Grecia 6 p

CLASAMENT FINAL GRUPA F

INSULELE FEROE – ROMANIA 0-3

End Time FINAL. INSULELE FEROE – ROMANIA 0-3

90′ – Finlanda – Irlanda de Nord 1-1. Nord-irlandezii câştigă grupa, cu un punct peste România

89′ Substitution schimbare România. Iese Stancu, intră Alibec

88′ Substitution schimbare România. Iese Budescu, intră Prepeliţă

86′ – Grecia – Ungaria 4-3. A marcat Kone. Ungaria este la patru puncte sub România

83′ – Goals GOL ROMANIA ! A marcat MAXIM, după un un-doi cu Stancu ! INSULELE FEROE – ROMANIA 0-3 !

79′ – Grecia – Ungaria 3-3. A marcat Mitroglou. Ungaria, din nou la trei puncte sub România

78′ Substitution schimbare România. Iese Torje, intră Maxim

75′ – Grecia – Ungaria 2-3. A marcat Nemeth. Ungaria se apropie din nou la un punct de România

71′ Yellow cards cartonaş galben pentru Hansson

69′Substitution schimbare Insulele Feroe. Iese Vatnhamar , intră Frederiksberg

69′Substitution schimbare Insulele Feroe. Iese Holst, intră A. Olsen

57′ – Grecia – Ungaria 2-2. A marcat Tachtsidis. Ungaria este din nou la trei puncte în urma „tricolorilor”

54′ – Grecia – Ungaria 1-2. A marcat Nemeth. Ungaria se apropie la un punct de România

47′ – Tătăruşanu scoate cu piciorul şutul lui Hanson, scăpat singur

Start Time A început repriza a doua.

End Time PAUZĂ. INSULELE FEROE – ROMANIA 0-2

Aşa arată clasamentul la pauză după Insulele Feroe – România 0-2, Finlanda – Irlanda de Nord 0-1 şi Grecia – Ungaria 1-1.

45′ – Goals GOL ROMANIA ! A marcat BUDESCU, cu o execuţie fabuloasă ! INSULELE FEROE – ROMANIA 0-2 !

36′ – Nattestad reia periculos pe langă poartă

31′ – Finlanda – Irlanda de Nord 0-1. A marcat Cathcart. Irlanda de Nord se distanţează în fruntea grupei, la trei puncte în faţa României

31′ – ocazie imensă a lui Ad. Popa

26′ – Grecia – Ungaria 1-1. A marcat Lovrencsics. România este pe locul 2, la trei puncte peste Ungaria.

18′ Yellow cards cartonaş galben pentru Torje

17′ – ocazie bună pentru feroezi, scăpăm cu un corner

8′ – Ad. Popa trage în blocaj. „Tricolorii” domină meciul

7′ Yellow cards cartonaş galben pentru Nattestad

5′ – Grecia – Ungaria 1-0. A marcat Stafylidis. În acest moment, România are 4 puncte peste Ungaria şi este calificată la Euro 2016

4′ – Goals GOL ROMANIA ! A marcat BUDESCU, după o schemă la o lovitură liberă ! INSULELE FEROE – ROMANIA 0-1 !

Start Time A început meciul INSULELE FEROE – ROMANIA

INSULELE FEROE – ROMANIA. Echipele de start

Insulele Feroe: Nielsen – Naes, O. Faero, Nattestad, Sorensen – S. Vatnhamar – Bartalsstovu, Hendriksson, Hansson, Holst – Edmundsson. Rezerve: Gestsson, Thomsen, Davidsen, E. Jacobsen, Justinussen, Baldvinsson, Ar. Frederiksberg, Jakobsen, R. Joensen, K. Olsen, A. Olsen.

România: Tătăruşanu – Măţel, Chiricheş, Grigore, Raţ – Hoban, Pintilii – Popa, Budescu, Torje – Stancu. Rezerve: Pantilimon, Lung, Papp, Moţi, Chipciu, Andone, Maxim, Keşeru, Filip, Alibec, Sânmărtean, Prepeliţă.

INSULELE FEROE – ROMANIA. „Ne doream foarte mult să rezolvăm calificarea încă de la București din meciul cu Finlanda. Din păcate n-am reușit. Am revăzut acea partidă, am avut un meci curajos, am avut mai multe ocazii decât în celelalte întîlniri. Am făcut un singur antrenament pe sintetic, la Mogoșoaia. Doar jucătorii din Liga 1 sunt obișnuiți cu el, pentru că joacă și la Chiajna pe sintetic. Victoria în meciul cu Insulele Feroe e necesară pentru România, pentru fotbalul românesc. Voi trebuie să spuneți dacă e un meci greu sau ușor. Noi știm că trebuie să ne calificăm”, a spus Iordănescu la conferința de presă de dinaintea meciului INSULELE FEROE – ROMANIA, programat duminică, de la ora 19:00, se joacă, duminică, de la ora 19:00, LIVE VIDEO la TVR şi ONLINE la RomaniaTV.net.

INSULELE FEROE – ROMANIA. „România are nevoie de victorie ca să-şi asigure participarea la EURO, dar şi noi am avut o campanie foarte bună în aceste preliminarii şi vom încerca să câştigăm acest ultim meci pe care îl vom disputa la noi acasă”, a spus selecţionerul Lars Olsen, selecţionerul nordicilor, înainte de INSULELE FEROE – ROMANIALIVE VIDEO la TVR şi ONLINE la RomaniaTV.net.

INSULELE FEROE – ROMANIA. Cum ne calificăm la Euro 2016

Victorie pentru România în Insulele Feroe: ne garantează calificarea în Franţa, indiferent de rezultatul obţinut de Ungaria în Grecia.

Egal la meciul INSULELE FEROE – ROMANIA: ne asigură biletele pentru Euro dacă Ungaria nu câştigă sau oricare dintre Ucraina, Irlanda, Croaţia şi Albania nu bat în ultima rundă. În ultimul caz, am prinde cel mai bun loc 3, care duce şi el direct în Franţa.

Înfrîngere pentru România în Feroe: ne trimite la Euro dacă Ungaria pierde şi ea sau oricare dintre Ucraina, Irlanda, Croaţia şi Albania nu bat în ultima rundă. În ultimul caz, am prinde cel mai bun loc 3, care duce şi el în Franţa.

INSULELE FEROE – ROMANIA. Grupa F: Programul ultimei etape

Insulele Feroe – România ora 19:00

Finlanda – Irlanda de Nord ora 19:00

Grecia – Ungaria ora 19:00

INSULELE FEROE – ROMANIA. Echipele probabile

Insulele Feroe: G. Nielsen – Naes, Nattestad, Faero, Davidsen – R. Joensen, R. Jakobsen, Baldvinsson, Vatnhamar, Bartalsstovu – Edmundsson. Selecţioner: Lars Olsen.

România (4-2-3-1): Tătăruşanu – Măţel, Chiricheş, D. Grigore, Raţ – Hoban, Pintilii – Torje, Budescu, B. Stancu – Fl. Andone. Selecţioner: Anghel Iordănescu.

INSULELE FEROE – ROMANIA, meci din ultima etapă a Grupei F din preliminariile pentru Euro 2016, începe la ora 19:00 şi este LIVE VIDEO la TVR şi ONLINE la RomaniaTV.net.