Twitter a pierdut 5 miliarde de dolari din valoarea de piaţă, după ce i-a suspendat definitiv contul lui Donald Trump. Acţiunile au scăzut brusc până la 12%

Acțiunile de pe Twitter au scăzut până la 12% luni, după ce compania de socializare a suspendat definitiv contul președintelui Donald Trump. Scăderea prețului acțiunilor a dus la o scădere cu 5 miliarde de dolari din capitalizarea de piață a Twitter.

12 ian. 2021, 10:44
Twitter a pierdut 5 miliarde de dolari din valoarea de piaţă, după ce i-a suspendat definitiv contul lui Donald Trump. Acţiunile au scăzut brusc până la 12%

Conducerea Twitter a decis suspendarea contului preşedintelui în exerciţiu al SUA, Donald Trump – care avea aproximativ 88 de milioane de adepți – după postările în care acesta admira teoriile conspirației despre frauda electorală și furtul alegerilor. Liderul de la Casa Albă a fost considerat astfel responsabilul moral pentru tulburările de săptămâna trecută, de la Washington DC, afirmațiile sale determinându-i pe mii dintre susținătorii săi să asedieze Capitolul, după cum scrie Business Insider.

După o analiză atentă a Tweets-urilor recente din contul @realDonaldTrump și a contextului din jurul lor, am suspendat definitiv contul din cauza riscului de incitare la violență în continuare„, a transmis Twitter.

Interdicția a urmat suspendarea de către Facebook a lui Trump pentru cel puțin restul președinției sale. CEO-ul Mark Zuckerberg a apărat decizia într-o postare pe Facebook joi, susținând că Trump a apărut intenționat să-și folosească contul pentru a submina o tranziție pașnică a puterii și a riscat să provoace mai multă violență.

Acțiunile Twitter au scăzut probabil, deoarece investitorii sunt îngrijorați că interdicția lui Trump va eroda interesul față de platformă și va duce la boicoturi în rândul celor care consideră că decizia este motivată politic și o modalitate de a reduce la tăcere o voce conservatoare majoră.