Uber-ul rusesc a intrat pe piaţa din România. Yango este ultima aplicaţie ride-sharing care le face concurenţă taximetriştilor

Publicat: Joi, 27 Iunie 2019 11:40 // Actualizat: Joi, 27 Iunie 2019 11:40 // Sursa: romaniatv.net

Yango, aplicaţia digitală de e-hailing a companiei ruseşti Yandex, s-a lansat oficial joi în România. Lansarea vine la două zile după ce Guvernul a anunţat adoptarea unui ordonanţei de urgenţă pentru reglementarea aplicaţiilor de transport alternativ.

"Situaţia a fost tensionată, dar vedem ce s-a făcut progres şi credem că trebuie să fie loc pentru alternative de transport pe piaţa. Momentan suntem mulţumiţi", a subliniat Musheg Sahakian, director de extindere globală a Yango, într-o conferinţă de presă susţinută la evenimentul de lansare.

Adrian Voicu, directorulul regional Yango pentru România şi Republica Moldova, a subliniat, la rândul său, că pe piaţa trebuie să existenţă cât mai multă competiţie pentru că doar aşa se poate obţine condiţii mai bune pentru toţi clienţii şi tarife accesibile pe piaţă.

Ordonanţa de urgenţă a Guvernului privind serviciile de ride-sharing şi e-hailing a venit după ce aplicaţii precum Uber, Bolt sau Clever au avut mari probleme în a-şi continua activitatea după ce a fost aprobată legea taximetriei.

Cât priveşte prin faptul că Yango încheie parteneriate cu companii care au autorizaţie de transport şi oferă şoferilor acestor companii, pentru început, comision 0 pentru a lucra cu aplicaţia lor care are propriul sistem de cartografiere, direcţionare şi navigaţie, precu şi o distribuire a comenzilor pe baza tehnologiilor Machine Learning. În momentul lansării, Yango are deja în jur de 55 de parteneri în București care au în jur de 3.000 de șoferi. Însă, după cum au precizat oficialii companiei, momentan Yango nu lucrează cu firme de taxi locale.

România este a cincea ţară din Uniunea Europeană în care activează Yango, după Estonia, Letonia, Lituania şi Findlanda. Pe plan mondial, Yango operează în 16 ţări.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
aplicatii taxi e-hailing legea taximetriei ride-sharing tarife yango Yango yango romania
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8351
RON
04 Aug
noapte 16 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H