Ucigaşa româncei din Abu Dhabi, judecată pentru crima care a şocat o lume întreagă

În Abu Dhabi a început procesul femeii acuzate că a ucis cu bestialitate o profesoară româncă, mamă a trei copii. Ucigaşa, originară din Emiratele Arabe Unite, riscă pedeapsa capitală pentru crima care a şocat o lume întreagă.

23 mart. 2015, 14:45
Ucigaşa româncei din Abu Dhabi, judecată pentru crima care a şocat o lume întreagă

Femeia acuzată că a ucis cu bestialitate o profesoară româncă a apărut pentru prima dată în faţa Curţii Supreme din Abu Dhabi, unde va fi judecată. Ibolia Ryan, născută în Oradea, avea 37 de ani şi avea şi cetăţenie americană.

Românca a fost înjunghiată mortal în toaleta unui centru comercial, anul trecut, de 1 decembrie. În urma ei, au rămas trei copii, o fetiţă şi doi băieţi, gemeni, mai mici, care locuiau cu ea. De altfel, statul arab a promis că va sprijini financiar creşterea şi educaţia copiilor.

Criminala a fost arestată trei zile mai târziu, după o vastă operaţiune a poliţiei din Abu Dhabi. La domiciliul ei, s-a găsit explozibil, care urma să fie folosit în alte atacuri. Acuzata a primit un avocat din oficiu şi permisiunea să fie vizitată de familie. Procesul se va relua pe 6 aprilie.

După comiterea crimei, poliţia locală a anunţat că victima a fost înjunghiată mortal cu un obiect ascuţit în toaleta pentru femei a mall-ului de o persoană care, potrivit imaginilor surprinse de camerele de luat vederi, purta ‘abaya’, hainele tradiţionale de culoare neagră ale femeilor din zona Golfului, fiind vehiculată şi ipoteza ca această persoană să fi fost un bărbat deghizat.

Ambasada SUA la Abu Dhabi a postat pe site-ul său în luna octombrie o declaraţie în care se afirma că pe un site jihadist se făcea apel la atacarea profesorilor americani din regiunea Golfului.