Ucigaşii lui Adrian Kreiner au părăsit vila cu 4 minute înainte de venirea poliţiştilor

Potrivit declaraţiilor din dosar, au fost sustrase 16 ceasuri, cel mai scump de 120.000 de euro, îngropate temporar după comiterea jafului.

11 ian. 2024, 22:52
Ucigaşii lui Adrian Kreiner au părăsit vila cu 4 minute înainte de venirea poliţiştilor
Laurențiu Ghiță, unul dintre ucigașii milionarului Adrian Kreiner, rupe tăcerea! 

Patru minute este perioada scursă între momentul în care cei trei suspecţi în cazul morţii lui Adrian Kreiner au părăsit vila omului de afaceri şi momentul în care poliţiştii sibieni au ajuns la victimă, potrivit informaţiilor prezentate într-un document al Curţii de Apel (CA) Alba Iulia, publicat pe portalul rejust.ro.

În încheierea penală întocmită de către CA Alba Iulia, privind respingerea contestaţiei depuse de către suspectul Ghiţă Laurenţiu împotriva hotărârii Tribunalului Sibiu prin care s-a dispus arestarea preventivă, este prezentată „starea de fapt” reţinută de procuror în faţa instanţei sibiene, din care reiese că primii doi suspecţi au pătruns în curtea imobilului în 6 noiembrie 2023 la ora 02:22, la ora 03:00 părăsind toţi trei locuinţa şi curtea, victima fiind descoperită de poliţişti la ora 03:04.

„În urma vizionării imaginilor surprinse de camerele de supraveghere montate în exteriorul imobilului, s-a constatat faptul că doi dintre cei trei autori pătrund în curtea imobilului la ora 02:22, prin forţarea unei structuri metalice din zidul ce împrejmuieşte imobilul, iar unul dintre autori produce un scurtcircuit la unul dintre felinarele amplasate în interiorul curţii, determinând stingerea acestora la ora 02:26. În continuare, cei doi autori reuşesc să deschidă un geam termopan de la garaj (garajul fiind integrat în casă) şi reuşesc să pătrundă în interiorul acestuia la ora 02:36, cu menţiunea că din garaj se poate pătrunde direct în living, prin intermediul unei uşi care era descuiată. La ora 02:46 pătrunde în curte prin acelaşi loc şi al treilea autor care, după pătrundere, repune la locul ei structura metalică din zid pentru a nu fi observată pătrunderea. Ulterior, acesta intră în garaj”, se arată în document.

EXCLUSIV. Cornel Dinicu, în instanţă: „Sunt umăr la umăr cu Parchetul. Sunt primul interesat să ştiu ce s-a întâmplat acolo”

La ora 02:58, unul dintre autori iese afară din imobil, merge pentru câteva secunde la colţul din faţă al casei, după care intră înapoi în vilă. Un minut mai târziu, la ora 02:59, acelaşi autor iese din nou din locuinţă şi escaladează zidul din spate ce împrejmuieşte imobilul, chiar în dreptul camerei de supraveghere care îi surprinde parţial faţa (zona ochilor şi a nasului).

După aproximativ 40 de secunde, acesta sare înapoi în curte şi intră în imobil, după care „imediat se poate observa cum toţi cei trei autori părăsesc locuinţa şi curtea victimei, la ora 03:00, prin acelaşi loc prin care au şi intrat”.

Potrivit celor prezentate de procuror în faţa Tribunalului Sibiu, când a fost admisă propunerea de arestare a celor trei inculpaţi, a rezultat că în noaptea de 5 spre 6 noiembrie, persoane necunoscute au pătruns prin efracţie în curtea imobilului şi ulterior în interiorul casei unde se afla omul de afaceri Adrian Kreiner, împreună cu fiica sa şi partenera sa.

„Asupra persoanei vătămate, care se afla la parterul locuinţei, au fost exercitate multiple acte de violenţă la nivelul capului, trunchiului, precum şi membrelor, după care a fost legată cu mâinile la spate şi posibil sufocată cu un covor, persoana vătămată fiind descoperită de organele de poliţie la ora 03:04 în stare de inconştienţă cu pulsul foarte scăzut, fiind necesară efectuarea manevrelor de resuscitare care au fost începute de către organele de poliţie şi continuate de către echipajul medical”, se arată în document.

Alarmată de zgomotul produs la parter, fiica omului de afaceri Adrian Kreiner, care se afla într-un dormitor la etajul 1, l-a observat la parterul locuinţei pe unul dintre autori, care avea o cagulă pe cap, totodată fiind observată şi ea de către atacator. Tânăra s-a întors în dormitor, a încuiat uşa, s-a înarmat cu un briceag şi s-a ascuns în dressing, de unde a sunat la 112.

Doi dintre cei trei autori au rupt uşa dormitorului, după care au pătruns în dressing, tânăra fiind lovită şi ameninţată cu o armă, pentru a spune unde sunt banii. După ce le-a dat atacatorilor banii pe care îi avea în portofel, 40 de euro şi aproximativ 100 de lei, a fost ameninţată din nou cu pistolul de către unul din atacatori, care l-a încărcat şi i l-a pus la cap, întrebând-o de mai multe ori unde sunt banii.

În acest timp, celălalt atacator, observând în interiorul dressingului mai multe ceasuri de valoare care se aflau la vedere, le-a luat şi le-a introdus într-o geantă, scotocind şi prin sertarele din dormitor. Înainte de a pleca la parter, atacatorul înarmat i-a spus tinerei că îl va omorî pe tatăl său, reiese din documentul citat.

Urmare a leziunilor traumatice suferite, omul de afaceri a decedat în spital o zi mai târziu. Din cercetările efectuate în cauză s-a concluzionat că autorii au supravegheat anterior locuinţa victimei din interiorul unei case nelocuite situată în apropiere.

Unul dintre ucigașii lui Adrian Kreiner, șocat de decesul milionarului: „Doar i-am dat somn”. Cum au acționat, de fapt, infractorii
Potrivit unui alt suspect arestat în cauză, au fost sustrase 16 ceasuri, cel mai scump de 120.000 de euro, îngropate temporar după comiterea jafului.

Doi dintre bărbaţii care l-au bătut şi ucis pe omul de afaceri au fost prinşi în Marea Britanie, unul în Scoţia – Ghiţă Laurenţiu, altul în Irlanda de Nord – Marian Cristian Minae. Adus în ţară, Ghiţă Laurenţiu se află în arest preventiv pentru 30 de zile.

În ceea ce-l priveşte pe Minae, contestaţia depusă de către acesta împotriva deciziei de arestare preventivă emise de Tribunalul Sibiu se va judeca în 25 ianuarie la CA Alba Iulia.

Cel de-al treilea suspect, Cosmin Costinel Zuleam, nu a fost găsit. Tribunalul Sibiu a emis în 19 noiembrie 2023 mandate de arestare preventivă, precum şi mandate internaţionale de arestare, în lipsă, pe numele celor trei suspecţi, acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de omor calificat şi tâlhărie calificată.

Un complice al acestora din judeţul Timiş, Ilie Sitariu, a fost prins şi arestat preventiv.