Ucigaşii patinatorului Denis Ten, medaliat cu bronz la JO de la Soci, şi-au primit pedepsele. Vor ispăşi câte 18 ani de închisoare

Justiţia din Kazahstan i-a condamnat la 18 ani de închisoare pe cei doi bărbaţi acuzaţi de uciderea patinatorului Denis Ten, medaliat olimpic la JO-2014 de la Soci.

17 ian. 2019, 16:54
Ucigaşii patinatorului Denis Ten, medaliat cu bronz la JO de la Soci, şi-au primit pedepsele. Vor ispăşi câte 18 ani de închisoare

Arman Kudaïbergenov şi Nurali Kiazov au fost găsiţi vinovaţi de uciderea, în iulie 2018, a patinatorului de 25 de ani, care i-a surprins în timp ce aceştia încercau să-i fure oglinzile de la maşină. O a treia acuzată, Janar Tolybaïeva, a fost condamnată la patru ani de închisoare pentru complicitate. Ea a fost acuzată că nu a oferit informaţii poliţiei, atunci când i s-a spus de crimă. Parchetul a cerut 20 de ani de închisoare pentru cei doi.

Denis Ten, medaliat cu bronz la patinaj artistic, la Jocurile Olimpice de la Soci, a încetat din viaţă la vârsta de 25 de ani, după ce a fost înjunghiat de doi bărbaţi. Ten a fost înjunghiat la Almatî, la intersecţia străzilor Kurmangazî şi Baiseitova. Sportivul a pierdut trei litri de sânge, el fiind înjunghiat în coapsă. Ten a fost transportat de urgenţă la spital, unde a murit după aproape trei ore.

Denis Ten a ocupat locul trei la Jocurile Olimpice de la Soci, în 2014, şi a obţinut o medalie de argint la Campionatele Mondiale din 2013 şi un bronz mondial în 2015.