Ucigaşul adolescentei din Baia Sprie, CONDAMNAT la închisoare cu executare

Eduard Vaida, tânărul care a strâns-o de gât, pe 26 decembrie 2014, pe Paula Dindiligan, o adolescentă din Baia Sprie, a fost condamnat la 15 ani de închisoare cu executare.

07 apr. 2015, 20:42
Ucigaşul adolescentei din Baia Sprie, CONDAMNAT la închisoare cu executare

Marti, magistratii Tribunalului Maramures au decis condamnarea criminalului Eduard Vaida la 15 ani de inchisoare cu executare. Din aceasta se va reduce perioada de arest preventiv (60 de zile) precum si arestul la domiciliu. Totodata, instanta a hotarat daune materiale (cheltuieli de inmormantare 10.000 de lei), daune morale (pentru suferinta si durere) 100.000 de euro. Inculpatul va trebui sa suporte si 4.000 de lei cheltuieli de judecata. Incepand de marti timp de 10 zile, atat parintii victimei cat si inculpatul pot face recurs, scrie actualmm.ro.

Noi nu vom face recurs la aceasta decizie, insa este posibil ca autorul o sa faca pentru a putea ramane in arest la domiciliu. Daca nu vom fi multumiti de hotararea la recurs o vom contesta la Curtea de Apel” a precizat mama adolescentei.

„În baza art. 127 Cod penal rap. la art. 72 Cod penal scade din durata măsurii educative aplicate perioada cuprinsă între 27.12.2014 – la zi (27.12.2014 – 5.01.2015 perioada internării în Spitalul de psihiatrie Sighetu Marmaţiei, 6.01.2015 – 02.04.2015 reţinerea şi arestarea preventivă, iar începând cu 03.04.2015 la zi, perioada arestului la domiciliu).

Menţine, până la rămânerea definitivă a hotărârii, măsura arestului la domiciliu luată faţă de inculpatul Vaida Eduard prin încheierea penală din 31.03.2015, pronunţată în dosarul nr. 449/100/2015 al Tribunalului Maramureş. Obligă inculpatul în solidar cu părţile responsabile civilmente Vaida Bela şi Vaida Elisabeta, să plătească părţilor civile Dindiligan Anca Florina şi Dindiligan Cristian Ioan suma de 10.000 lei cu titlu de despăgubiri materiale şi câte 100.000 euro cu titlu de despăgubiri pentru daune morale.

Citeşte şi Înfiorător. Criminalul elevei de 16 ani, arest la domiciliu până la pronunţarea sentinţei

Menţine sechestrul asigurător aplicat prin încheierea penală din 31.03.2015, pronunţată în dosarul nr. 449/100/2015 al Tribunalului Maramureş asupra imobilului aparţinând părţii responsabile civilmente Vaida Bela, până la achitarea integrală a despăgubirilor. În temeiul art. 274 alin.3 Cod procedură penală obligă inculpatul în solidar cu părţile responsabile civilmente să plătească statului 4.000 lei cheltuieli judiciare.

Dispune plata din fondurile Ministerului Justiţiei a onorariului avocatului desemnat din oficiu pentru inculpatul Vaida Eduard în faza de urmărire penală Galea Szeremi Gabriel, în sumă de 400 lei şi respectiv suma de 100 lei către avocat Varga Renata – onorariu parţial în faza de cameră preliminară.

Cu apel în termen de 10 zile de la pronunţare cu partea responsabilă civilmente Vaida Bela şi partea civilă Dindiligan Anca Florina şi de la comunicare cu restul părţilor.

Pronunţată în şedinţa publică din 7 aprilie 2015″, se mai arată în decizia instanţei de judecată.

Crima a avut loc in Baia Sprie, in seara zilei de 26 decembrie 2014. Atunci Eduard Vaida a strans-o de gat pe Paula Dindiligan, o adolescenta care i-a fost iubita o perioada. Aproape o saptamana suspectul a fost in arest la domiciliu dupa ce a fost tinut in arest preventiv 60 de zile.

Anca Dindiligan, mama tinerei ucise cu trei luni în urmă a transmis un mesaj tulburător şi plin de durere.

Criminalul care mi-a ucis copilul cu sânge rece este la domiciliul lui, la 20 de metri de mine, iar copilul meu sub pământ, la doi metri. Este o mare, mare nedreptate! Chiar nu mai există dreptate în lume? Chiar nu puteau să-l ţină în arest la Inspectoratul de Poliţie? Eu, soţul meu şi toţi cei care am iubit-o pe Paula mai mult decât ne iubim propria viaţă suntem acum supuşi unei suferinţe la fel de profunde ca în clipa în care am aflat că nu mai este. Şi când ştii că cel care ţi-a omorât copila este lângă tine, fără nicio problemă, şi stă acasă, nu poţi să nu te gândeşti că ceea ce se întâmplă este strigător la cer. Eu tot sper că sus în cer este un Dumnezeu, iar cel care a luat această decizie va plăti! Şi judecătorii au copii şi nu înţeleg cum nu se pot gândi la ceea ce ne fac nouă„, a spus Anca Dindiligan, mama fetei ucise.

Citeşte şi MOARTE SUSPECTĂ. O adolescentă a fost găsită fără suflare în spatele unei policlinici VIDEO