Ucigaşul din Dallas pregătea atacuri de mare amploare

Autorul masacrului din Dallas avea "şi alte proiecte devastatoare", prin care urmărea să ucidă cât mai mulţi poliţişti, înainte de moartea celor două persoane de culoare împuşcate de forţele de ordine.

11 iul. 2016, 08:29
Ucigaşul din Dallas pregătea atacuri de mare amploare

Planurile criminalului din Dallas vizau încă două state americane şi nu se opreau aici. Micah Johnson, un fost soldat de 25 de ani care a ucis, la Dallas, joi, cinci poliţişti şi a rănit şapte avea „şi alte proiecte devastatoare”, a fost concluzia şefului poliţiei din Dallas, David Brown, care a precizat că la locuinţa bărbatului s-a descopoerit un adevărat „arsenal de război”, informează CNN.

La domiciliul criminalului din Mesquite – o suburbie a Dallas-ului – s-au descoperit materiale pentru fabricare de bombe, diferite arme, muniţie, precum şi un carnet de de tactici de luptă. „Suspectul a practicat detonarea de explozivi şi dispunea de suficient material pentru a provoca efecte devastatoare în oraş şi în regiunea Texas, a precizat Brown.

Ucideri planificate şi mesaje scrise cu sânge

Johnson şi-a planificat atacul înainte de moartea celor două persoane de culoare care au fost ucise de poliţie în Louisiana, marţi şi în Minnesota, miercuri. Aceste episoade au fost înregistrate video şi difuzate online. America a fost oripilată şi şocată.

„Credem că Johnson a planificat uciderile înainte de cele două atacuri care nu au făcut altceva decât să să îi declanşeze delirul şi să îi accelereze planurile pe care şi le făcuse”, a mai spus şeful poliţiei.

Citeşte şi Obama, într-o vizită în Spania, scurtată după masacrul de la Dallas

În timpul confruntării cu poliţia, Johnson a fost ucis de o bombă activată de un robot. El se lăuda în faţa poliţiştilor care îl încercuiseră că a mai ucis poliţişti, îi ironiza, îşi bătea joc de ei şi îi ameninţa şi îi avertiza că are bombe asupra lui şi că este hotărât să ucidă cât mai mulţi poliţişti. 

Poliţia a mai descopeirt că Johnson, care fusese împuşcat şi rănit de poliţie, ar fi scris cu propriul lui sânge pe zidul clădirii în care a fost prins literele „rb”, a mai spus Brown. Nu se ştie însă ce semnifică aceste două litere scrise de criminal cu propriul lui sânge.

Micah Johnson era de origine afro-americană şi, aparent, susţinea grupuri separatiste de culoare care cultivau ura de rasă, în special. În timpul negocierilor cu oamenii legii, el a cerut să vorbească „numai cu un poliţist de culoare”, a mai precizat şeful poliţiei din Dallas.


loading...