Ucigaşul Larisei Chelaru a ieşit din închisoare şi s-a însurat

Decizie socanta din partea instantei. Dupa ce a ucis o copila de opt ani cu salbaticiune, Robert Ciobanu a fost eliberat, dupa noua ani, iar acum si-a refacut viata.

12 aug. 2015, 08:55

Robert Ciobanu, tanarul ce a violat-o si a omorat-o pe Larisa, vecina lui, iar apoi i-a ascuns trupul neinsufletit intr-o lada de gunoi, se afla in libertate, scrie cancan.ro. Anul trecut, datorita comportamentului disciplinar, criminalului i-a fost semnat biletul pentru a fi eliberat.

In aceste conditii, dupa ce a iesit de dupa gratii, fostul detinut si-a refacut viata.

Citeşte şi Cele mai revoltătoare cazuri de criminali şi violatori lăsaţi în libertate în România

„S-a insurat pentru a se incadra in baremele impuse de legea de executare a pedepsei. Din cauza lui Robert Ciobanu au fost demisi toti sefii politiei din Iasi. In cazul asta au reiesit multe deficiente ale sistemului. Pentru el a contat mult predisponibilitatea pentru reinsertie sociala”, a declarat un cunoscut al lui Robert Ciobanu.

„E bolnav psihic…eu am vazut asta dupa doua audieri”

Persoane apropiate violatorului spun ca, in curand, barbatul poate fi, din nou, autorul unei fapte similare: „Sa omori un copil si dupa noua ani sa fii liber… Din punctul meu de vedere, acest Robert Ciobanu, de-a lungul existentei sale in libertate, o sa arate, din nou, cat de slab este sistemul. Nu e vorba de ineficienta organelor abilitate, ca prima data, ci din cauza posibilitatilor de eliberare a unui astfel de individ. A stat noua ani in inchisoare si nu si-a dat seama ca e bolnav psihic…”.

In prezent, criminalul Larisei se afla in custodia unui consilier al Serviciului de Probatiune de pe langa Tribunalul Iasi. „O sa beneficieze de consiliere, inca patru ani. E o supraveghere fara noima. Consilierii de probatiune au salarii de 1.400 de lei si, de la ora 14, fug de la munca pentru ca au alte treburi”, a mai spus personajul sub protectia anonimatului.

Citeşte şi Primul interviu cu ucigaşul Larisei Chelaru, copila violată şi aruncată la gunoi acum 10 ani FOTO

Din cauza presiunii exercitate in perioada de dupa moartea fiicei sale, tatal Larisei si-a pus capat zilelor.

Filmul tragediei

In 2005, Robert Ciobanu a recunoscut, la presiunea anchetatorilor, faptul ca, in 18 octombrie 2005, a chemat-o pe Larisa la el in apartament, cu intentia de a o viola, dar nu a reusit acest lucru si a ucis-o. Criminalul i-a pus o perna pe fata si a sugrumat-o. Corpul fetitei a fost descoperit, doua luni mai tarziu, dupa indelungi cautari ale autoritatilor din toata tara.

Trupul neinsufletit era rulat intr-un covor si asezat in lada de gunoi de langa blocul criminalului. Robert Ciobanu, care avea 17 ani in momentul sentintei, a fost condamnat definitiv, in 2006, la 20 de ani de inchisoare.

Anul trecut, cand a intrat in vigoare o noua lege, Tribunalul Iasi i-a inlocuit aceastuia pedeapsa, astfel ca Ciobanu a beneficiat de un cod mult mai favorabil, respectiv internarea intr-un centru special de corectie. El a fost obligat sa urmeze programe intensive de reintegrare sociala, precum si cursuri de pregatire scolara si formare profesionala.