Ucraina a achiziţionat 55 de elicoptere Airbus. "Sperăm că România va alege să fie primul client"

Publicat: Luni, 16 Iulie 2018 20:43 // Actualizat: Luni, 16 Iulie 2018 20:44 // Sursa: romaniatv.net

”Cele 55 de elicoptere includ 21 de elicoptere H225 transformate, 10 elicoptere noi H145 şi 24 de elicoptere noi H125. Contractul, care prevede de asemenea înfiinţarea unui centru local de training şi mentenanţă, a fost semnat la Kiev pe 14 iulie, în prezenţa lui Arsen Avakov, ministrul de Interne al Ucrainei, şi Bruno Even, CEO Airbus Helicopters”, se arată în comunicat.

Elicopterele grele, bi-motor de tip H225 comandate de Ucraina, pentru care Franţa deţine în prezent drepturile comerciale, vor fi adaptate pentru misiuni publice şi de căutare şi salvare, misiuni în care performanţa acestui elicopter este recunoscută.

”Printre caracteristicile H225 se numără capacitatea de a decola în mai puţin de 5 minute, o autonomie de zbor extinsă datorită rezervoarelor de combustibil auxiliare, pilotul automat renumit la nivel mondial şi modurile SAR superioare. Primele elicoptere de tip H225 sunt aşteptate să aterizeze la Kiev până la sfârşitul anului 2018”, se arată în comunicat.

Şeful Airbus în România, Serge Durand, a transmis, sâmbătă, cu ocazia Zilei Naţionale a Franţei, un mesaj prin care a subliniat că producătorul francez este ”nerăbdător” să înceapă producţia, la Braşov, a modelului H215M.

”Tot aici avem o fabrică nouă, în prezent aflată în aşteptare, unde suntem nerăbdători să începem producţia H215M, un elicopter versatil, ultraperformant din familia Super Puma. Pentru aceasta este necesară o comandă de 16 elicoptere şi sperăm că România va alege să fie primul client. De altfel, România are nevoie şi merită o flotă de elicoptere modernă, capabilă să facă faţă provocărilor complexe din prezent”, a afirmat Durand. Durand a subliniat că aşteaptă ”cu interes” licitaţia Ministerului de Interne.

În luna mai a acestui an, ziarul francez La Tribune a anunţat că Airbus Helicopters este gata să închida linia de asamblare de la Ghimbav, Braşov, dacă România nu va face o comandă de cel puţin 16 elicoptere militare multirol H215M, iar Bucureştiul trebuie să clarifice situaţia.

Airbus Helicopters a inaugurat în septembrie 2016 fabrica de la Braşov, în prezenţa preşedintelui de atunci, Francois Hollande. Reprezentanţii companiei au spus că primele elicoptere ar putea fi produse la Ghimbav în 2018, cu condiţia obţinerii rapide a unei comenzi importante.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7612
RON
27 May
noapte 15 °
zi 29 °
Ultimele joburi adaugate
24 H