Ucraina a câştigat Eurovision 2022. Kalush Orchestra: „Vă mulţumim că sprijiniţi Ucraina!” / Zelenski: Muzica noastră cucereşte Europa

Kalush Orchestra, reprezentanţii Ucrainei, au câştigat Ediţia Eurovision Song Contest 2022 de la Torino. Melodia „Stefania” a adunat un total de 631 de puncte, dintre care 439 de puncte din partea publicului. „Vă mulţumim că sprijiniţi Ucraina! Slava Ukraini!”, au transmis Kalush Orchestra de pe scena Eurovision 2022.

15 mai 2022, 07:36
Ucraina a câştigat Eurovision 2022. Kalush Orchestra: „Vă mulţumim că sprijiniţi Ucraina!” / Zelenski: Muzica noastră cucereşte Europa

Președintele Volodimir Zelenski a felicitat Kalush Orchestra pentru victoria obținută pentru Ucraina la Ediţia Eurovision Song Contest 2022 de la Torino.

„Curajul nostru impresionează lumea, muzica noastră cucereşte Europa”, a scris Volodimir Zelenski pe Facebook.

„Pentru a treia oară în istoria sa. Şi, cred, nu ultima. Vom face tot posibilul pentru a primi într-o zi participanţii şi oaspeţii Eurovision în oraşul ucrainean Mariupol. Liber, paşnic, reconstruit!”, a adăugat el.

„Mulţumesc Kalush pentru victorie, şi tuturor celor care ne-au votat! Sunt sigur că corul nostru victorios în lupta împotriva inamicului nu este departe. Slavă Ucrainei!”, a mai spus Zelenski.

Ediţia Eurovision Song Contest 2022 de la Torino a fost câştigată de Ucraina, reprezentată de Kalush Orchestra cu melodia „Stefania”, o piesă dedicată mamelor.

Reprezentantul României s-a clasat pe locul 18 cu 64 de puncte.

Republica Moldova, cu 253 de puncte, a încheiat concursul pe locul 7.

Spania a primit de la public 228 de puncte, rezultatul final fiind 459 de puncte.

Citeşte şi: Marcel Pavel, revoltat de atitudinea „LGBT+” a lui WRS, reprezentantul României la Eurovision: „A luat-o razna planeta!”


loading...