Ucraina a pierdut contactul cu porturile Mariupol şi Azov. Ţara mai are doar două porturi prin care poate exporta mărfuri

Administrația Porturilor din Ucraina a pierdut contactul cu filiala Mariupol, doar două porturi ucrainene operează la export.

12 mart. 2022, 23:23

„În prezent, doar două porturi din Ucraina, Izmail și Reni, sunt capabile să transbordeze mărfuri pentru export, dar în cantități mici”, a transmis sâmbătă seara Ministerul Infrastructurii din Ucraina.

Administrația Porturilor din Ucraina a pierdut contactul cu filiala Mariupol, iar angajații Administrației nu au reușit să ia legătura nici cu lucrătorii portului Azov, de câteva zile.

Mariupol este asediat de 13 zile. Orașul trăieşte o catastrofă umanitară – fără gaz, căldură, electricitate, apă, aproape fără comunicații mobile. În prezent, în oraș sunt cunoscute numeroase distrugeri. Starea portului și a soarta lucrătorilor portuari este necunoscută„, se arată în comunicatul guvernului.

Citeşte şi Ruşii bombardează fără discernământ. Au aruncat un aer un depou de tramvaie din Harkov, dezastrul e total GALERIE FОTО

Căile Ferate Ucrainene va dubla capacitatea punctelor de trecere a frontierei feroviare din vest, cu țările UE. Acest lucru va crește capacitatea de export a Ucrainei, în special pentru transportul produselor agricole, în timp ce inamicul ne blochează principalele porturi maritime„, mai transmit oficialii de la Kiev.

„În prezent, pentru fiecare trecere a fost înființat un grup de lucru format din angajați ai Căilor Ferate, pentru a dezvolta și implementa măsuri de creștere a traficului prin punctele de trecere a frontierei. Au fost purtate negocieri cu căile ferate adiacente pentru creșterea traficului și negocieri pentru accelerarea procedurilor vamale”, se mai arată în comunicat.

Citeşte şi Vitali Klitschko li s-a adresat direct ruşilor: „Înghiţiţi propaganda unui dictator nebun. Fiți curajoși ca ucrainenii și salvați-vă țara” VIDEО