UCRAINA: BARICADELE din Piaţa Independenţei AU CĂZUT. Primăria Kievului a dezafectat EuroMAIDANUL

Reprezentanţiii Primăriei din Kiev au intervenit cu fermitate în centrul capitalei ucrainene pentru a dezafecta Piaţa Independenţei unde, în perioada protestelor împotriva regimului preşedintelui Viktor Ianukovici, protestatarii proeuropeni şi-au instalat fieful manifestaţiilor. Dar aceştia nu vor să părăseacă nici acum Euromaidanul.

09 aug. 2014, 17:09
UCRAINA: BARICADELE din Piaţa Independenţei AU CĂZUT. Primăria Kievului a dezafectat EuroMAIDANUL

Primăria Kievului a intervenit sâmbătă pentru demontarea baricadelor şi corturilor rămase în Piaţa Independenţei, în Euromaidan, aşa cum şi-au intitulat manifestanţii proeuropeni protestetele lor din urmă cu nouă luni, după alungarea de la putere a preşedintelui prorus Viktor Ianukovici.

Primarul Kievului, Vitali Klişciko, a venit în Piaţa Independenţei cu zeci de consilieri municipali şi voluntari, afirmând că Bulevardul Kresciatik trebuie redeschis circulaţiei, potrivit BBC.

Confruntări între protestatari şi forţele de ordine au avut loc în ultimele zile în Piaţa Independenţei, manifestanţii refuzând să demonteze corturile şi baricadele.

„Trebuie să redeschidem Bulevardul Kresciatik. Trebuie să restabilim ordinea, pentru a nu mai fi explozii, focuri de armă sau cauciucuri incendiate în centrului Kievului. Corturile pot fi mutate pe trotuare”, a declarat primarul oraşului.