Ucraina cheamă Rusia la masa negocierilor pentru oprirea războiului. Propunerile Kievului

Ucraina vrea pace şi este dispusă să poarte discuţii cu Rusia, inclusiv în legătură cu adoptarea unui statut neutru în privinţa NATO, a declarat vineri pentru Reuters un consilier prezidenţial de la Kiev, Mihailo Podoliak.

25 feb. 2022, 13:18
Ucraina cheamă Rusia la masa negocierilor pentru oprirea războiului. Propunerile Kievului

Ucraina cheamă Rusia la masa negocierilor pentru oprirea războiului.

„Dacă discuţiile sunt posibile, ele ar trebui să aibă loc. Dacă Moscova spune că îşi doreşte discuţii, inclusiv în privinţa unui statut neutru, nu ne temen de asta”, a declarat consilierul prezidenţial Mihailo Podoliak, pentru Reuters.

„Putem vorbi şi despre asta”, a adăugat Mihailo Podoliak.

„Disponibilitatea noastră de dialog face parte din eforturile noastre continue pentru pace”, a mai spus consilierul prezidenţial.

În schimb, Rusia are alte planuri. Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă că Rusia nu urmăreşte ocuparea teritoriului Ucrainei, ci „demilitarizarea si denazificarea” Ucrainei.

Citeşte şi: Gest uluitor! O femeie din Ucraina a înfruntat soldaţii ruşi cu mâinile goale. „Ce naiba faceți pe pământul nostru?” VIDEO

De asemenea, Serghei Lavrov a spus că Rusia doreşte instalarea la Kiev a unui „Guvern independent, nu condus de străini”.

„Rusia nu vede cum ar putea fi recunoscut actualul guvern din Ucraina drept democratic. Rusia va asigura demilitarizarea Ucrainei. Rusia vrea să elibereze poporul ucrainean de opresiune pentru a-și putea alege singur viitorul”, a mai spus Serghei Lavron, potrivit Hotnews.ro.

Citeşte şi: Imagini de coşmar în Kievul invadat de ruşi! Un tanc rusesc calcă cu şenilele o mașină în care se afla un şofer civil