Ucraina: Cinci dintre camioanele convoiului umanitar german, implicate într-un accident în lanţ

Cinci camioane din convoiul umanitar trimis de Germania în Ucraina au fost implicate într-un accident în lanţ în apropiere de oraşul Liubomil din regiunea ucraineană Volîn, informează marţi mass-media locale, citate de Tass.

07 oct. 2014, 15:10
Ucraina: Cinci dintre camioanele convoiului umanitar german, implicate într-un accident în lanţ

Potrivit Volânskie Novosti, cinci dintre camioanele de la capătul coloanei s-au ciocnit între ele şi au fost puternic avariate.

Din primele estimări, şoferii camioanelor nu au respectat distanţa regulamentară, drept pentru care nu au reuşit să reacţioneze în timp util la frâna pusă de maşinile din faţă.

Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, a anunţat anterior, în convorbirea pe care a avut-o cu cancelarul german Angela Merkel, că 112 camioane ale convoiului umanitar din Germania au trecut marţi graniţa ucraineană. Încărcătura urmează să fie transportată, provizoriu, la un depozitul temporar de lângă Kiev, iar în următoarele zile va fi trimisă la Harkov, Slaviansk, Mariupol, Zaporojie şi Dnepropetrovsk.

Camioanele au plecat în data de 4 octombrie din 17 oraşe germane. Potrivit Ministerului german al Cooperării Economice şi Dezvoltării, guvernul federal german a iniţiat trimiterea de ajutor în valoare de circa 10 milioane de euro. În Ucraina sunt aduse plăpumi, materiale de construcţie, încălzitoare, paturi pliante, generatoare şi haine călduroase.

Este programat ca în 14 octombrie o parte din convoi să fie întâmpinat la Harkov personal de ministrul german al cooperării economice şi dezvoltării, Gerd Muller.