UCRAINA: Civili ucişi în luptele din Doneţk

Cinci civili au fost ucişi şi 24 au fost răniţi miercuri seara în lupte la Doneţk, fief al separatiştilor proruşi în estul Ucrainei, regiune unde confruntările dintre forţele armate ucrainene şi rebeli continuă în pofida armistiţiului anunţat oficial acum o lună de zile, au indicat joi autorităţile locale, citate de AFP, potrivit Agerpres.

09 oct. 2014, 09:46
UCRAINA: Civili ucişi în luptele din Doneţk

Potrivit primăriei oraşului, mai multe bombardamente au avut loc pe tot parcursul nopţii de miercuri spre joi în cartierele Kuibîşevski şi Kievski, situate în apropierea gării feroviare. Joi dimineaţa, tiruri de rachetă sporadice au fost auzite în aceeaşi zonă.

Un acord de încetare a focului a fost încheiat la 5 septembrie la Minsk (Belarus) pentru a permite crearea unei zone-tampon în estul Ucrainei, unde luptele au făcut în cele aproape şase luni de conflict peste 3.600 de morţi.

Citeşte şi Aeroportul din Doneţk rămâne sub CONTROLUL ARMATEI ucrainene

Chiar dacă armistiţiul este în general respectat pe linia frontului, lupte grele continuă să aibă loc în unele zone disputate, precum aeroportul din Doneţk.

Potrivit datelor anunţate miercuri la Geneva de Înaltul Comisariat al ONU pentru Drepturile Omului, aproximativ 331 de persoane au fost ucise în Ucraina de la intrarea în vigoare a acordului de încetare a focului, părţile implicate în conflict acuzându-se reciproc de încălcarea armistiţiului.