Ucraina denunţă tacticile parşive ale Rusiei. „Soldaţii lor se schimbă în uniforme ale armatei ucrainene, inamicul bombardează civili”

Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a comunicat duminică, 13 martie, ultimele informații de pe front, iar informaţiile oferite sunt halucinante.

13 mart. 2022, 10:20
Ucraina denunţă tacticile parşive ale Rusiei. „Soldaţii lor se schimbă în uniforme ale armatei ucrainene, inamicul bombardează civili”

Statul Major din Ucraina denunţă tacticile subversive ale ruşilor, care se folosesc între altele de uniforme ale armatei ucrainene în atacurile lor, pentru a arunca vina distrugerilor asupra acestora.

„Inamicul continuă să folosească infrastructura civilă în scopuri militare, să bombardeze civili, să efectueze verificări ilegale și percheziții ale bunurilor personale în rândul rezidenților locali și să se schimbe în haine civile și uniforme ale armatei ucrainene„, arată Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, pe pagina sa de Facebook.

Starea morală și psihologică a trupelor inamice, care au participat la luptele cu Forțele Armate ucrainene continuă să se deterioreze, crescând numărul cazurilor de dezertare și refuz de a respecta ordinele„, mai spun ucrainenii.

Citeşte şi La război în 2022, cu pagere şi papuci. Cum şi-a trimis Putin soldaţii pe front, imagini în premieră cu din raniţele militarilor prizonieri

De asemenea, ofiţerii ucraineni dezvăluie că soldaţii ruşi răniţi pe front sunt trataţi inclusiv în Belarus, unde la transfuzii este folosită rezerva de sânge destinată civililor din această ţară. „Conform informațiilor disponibile, pe teritoriul Republicii Belarus din instituțiile medicale din regiunea de sud-est, un număr mare de militari ruși răniți în timpul ostilităților de pe teritoriul Ucrainei sunt tratați.

Nu există suficiente rezerve de sânge pentru operații chirurgicale. Rezervele acumulate pentru cetățenii Republicii Belarus sunt utilizate – aproximativ 2/3 din rezervă a fost redirecționată către nevoile personalului militar al Federației Ruse„, mai spun ucrainenii.

La capitolul bilanţ al zilei de sâmbătă, ucrainenii spun că au doborât două elicoptere şi patru maşini de luptă ale armatei ruse. „Forțele Armate ale Ucrainei, în cooperare cu alte componente ale forțelor de apărare, acordă o respingere demnă trupelor inamice. Două elicoptere și patru mașini de luptă au fost distruse în ziua precedentă”, au anunțat Forțele Armate ale Ucrainei, pe Facebook.

Citeşte şi Psihiatrul Gabriel Diaconu dă verdictul: „Putin este mai instabil decât Hitler în ultimele lui zile. Întrebarea pe care nu și-a pus-o nimeni e dacă are o fantezie suicidară”