Ucraina, în FLĂCĂRI: EXPLOZII puternice lângă Mariupol. Separatiştii spun că au fost ATACAŢI

Explozii puternice au fost auzite sâmbătă seara la est de Mariupol, într-un port strategic de la Marea Azov.

07 sept. 2014, 07:32

Mai multe explozii puternice s-au produs la Mariupol, zona fiind înecată într-un fum gros. Un corespondent al BBC a relatat că exploziile s-au auzit sâmbătă seara, în zonele estice ale Mariupolului, apoi s-au extins în timpul nopţii spre zonele centrale ale oraşului.

Duminică dimineaţă, încă se auzea zgomot de explozii. Rebelii ar fi folosit lansatoare de rachete furnizate de Rusia. Ei au vizat un punct de control, spre care trei tancuri ucrainene cu şenile s-au deplasat, dar s-au întors rapid din drum. Punctul de control a fost distrus, în final, de către rebeli, cu lansatoare de rachetă. Zeci de maşini care circulau cu viteză spre oraş s-au întors din drum, după ce una dintre ele a fost vizată de tirurile rebelilor, potrivit BBC.

Citeşte şi Criza din Ucraina. Separatiştii au atacat o navă din Marea Azov. Este primul ATAC MARITIM

Separatiştii proruşi susţin că ar fi fost atacaţi de către trupele ucrainene. Rebelii proruşi consideră oraşul Mariupol ca fiind un oraş-cheie în drum spre Crimeea.

Noile violenţe au survenit chiar după semnarea, vineri, a unui acord de încetare a focului între Ucraina şi Rusia, sub auspicii internaţionale.