Ucraina, import de energie electrică de la noi din țară! Ce a transmis Zelenski

Operatul de energie Ukrenergo a anunțat că rețeaua de electricitate ucraineană se află într-un impas de miercuri, astfel, Ucraina a cerut furnizări de urgență de la România, Slovacia și Polonia.

23 nov. 2023, 17:06
Ucraina, import de energie electrică de la noi din țară! Ce a transmis Zelenski

Operatorul ucrainean de energie a anunțat faptul că rețeaua de electricitate din Ucraina se află într-o situație dificilă, motiv pentru care început să importe electricitate de la noi din țară.

Ukrenergo, operatorul rețelei de electricitate din Ucraina, a anunțat în cursul zilei de astăzi că, rețeaua se află într-o situație dificilă, după ce a fost atacată de o serie de bombardamente rusești, ceea ce a plasat Ucraina în situația în care să importe energie electrică din România, Slovacia și Polonia.

Citește și Viktor Orban, noi declaraţii incendiare: „Europa şi-a pierdut capacitatea de autodeterminare/Rusia trebuie înţeleasă/China este o mare oportunitate pentru Ungaria”

„Astăzi, consumul de electricitate continuă să crească, iar sistemul energetic este în deficit. Situaţia rămâne dificilă. Reparaţiile sunt în curs de desfăşurare în mai multe grupuri de centrale termice”, a transmis Ukrenergo pe Telegram.

Deficitul este generat și de creșterea consumului din cauza iernii, fapt ce a provocat o sarcină suplimentară asupra centralelor electrice, a precizat operatorul național ucrainean.

Zelenski: ”Încă nu se poate face public totul”

Preşedintele ucrainean, Volodimr Zelenski, a declarat la începutul lunii octombrie că Rusia va încerca să distrugă sistemul de electricitate al țării sale în această iarnă.

Vezi și Rusia susține că a doborât trei drone ucrainene deasupra Crimeei

Pentru a contracara această amenințare, Kievul le cere aliaților săi occidentali noi sisteme de apărare aeriană.

Zelenski a anunţat ieri seară crearea unei ”coaliții pentru dezvoltarea apărării antiaeriene” a Ucrainei, principalii contributori urmând să fie Franţa şi Germania.

„Încă nu se poate face public totul, dar scutul aerian ucrainean este întărit literalmente în fiecare lună”, a spus Zelenski, potrivit Antena3.ro.