Ucraina impune CONTROLUL de PAŞAPOARTE la frontiera cu Estul separatist

Ucraina a impus controlul de paşapoarte la graniţa cu Estul separatist, a anunţat joi serviciul de stat pentru paza frontierelor, informează AFP, citată de Agerpres.

06 nov. 2014, 11:53
Ucraina impune CONTROLUL de PAŞAPOARTE la frontiera cu Estul separatist

Orice ucrainean sau cetăţean străin va trebui să prezinte paşaportul pentru a intra sau ieşi din zona de conflict aflată sub controlul rebelilor, a declarat serviciul de stat într-un comunicat, o măsură menită să izoleze acest teritoriu, după şapte luni de conflict armat care a făcut peste 4.000 de morţi.

Această decizie intervine a doua zi după anunţul Kievului de a opri ajutoarele sociale pentru zonele aflate sub controlul separatiştilor.

Ucraina şi-a înăsprit tonul după aşa-zisele alegeri care au fost organizate duminică în regiunile separatiste Doneţk şi Lugansk, alegeri recunoscute doar de Moscova şi care, potrivit Kievului şi Occidentului, aduc grave prejudicii procesului de pace.

Citeşte şi Kievul cere României să nu le mai dea paşapoarte cetăţenilor ucraineni

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a declarat marţi că puterea centrală rămâne ataşată planului său de pace, că va pune în aplicare o serie de măsuri pentru a se apăra şi a izola teritoriile aflate în mâinile insurgenţilor.