Ucraina INTERZICE prin lege difuzarea FILMELOR RUSEŞTI produse după 1 ianuarie 2014

Parlamentul de la Kiev a adoptat o lege care interzice difuzarea filmelor regizate în Rusia, după 1 ianuarie 2014, scrie unimedia.info.

07 feb. 2015, 14:37
Ucraina INTERZICE prin lege difuzarea FILMELOR RUSEŞTI produse după 1 ianuarie 2014

Scopul proiectului de lege este introducerea unui mecanism juridic de protecție a securității naționale a Ucrainei în domeniul informațiilor prin limitarea tuturor formelor de propagandă folosite de Rusia, scrie sursa citată.

În Ucraina este interzisă distribuirea și demonstrarea filmelor care conțin propagandă sau popularizare a statului agresor și acțiunile lor individuale, care creează o imagine pozitivă a angajaților de stat agresor, angajați ai organelor sovietice securității statului„, se spune în declarația legii.

Câteva zeci de filme ruseşti, cele mai multe concentrându-se asupra armatei ruse şi a serviciilor secrete, au fost interzise în Ucraina, inclusiv pelicule cu Mikhail Porechenkov şi Ivan Okhlobystin.

Porechenkov a fost filmat în timp ce trăgea cu o mitralieră în forţele ucrainene în Donbas, o regiune controlată toamna trecută de separatiştii pro-ruşi. Okhlobystin a vizitat, de asemenea, regiunea şi şi-a exprimat susţinerea pentru separatişti.

Decizia Radei de la Kiev vine la o săptămână după ce a aprobat o declaraţie în care cataloga Rusia drept „stat agresor”.

Interzicerea filmelor va fi intra în vigoare, potrivit noii legi, în luna aprilie a acestui an.

„În epoca internetului, acţiuni de acest gen nu au absolut niciun sens”, a declarat Vyacheslav Telnov, şef al departamentului pentru cinematografie al ministerului Culturii de la Moscova.


loading...
Partenerii noștri