Ucraina, lăsată descoperită în faţa unei posibile invazii a Rusiei. Germania blochează furnizarea de arme prin intermediul NATO, către Kiev

Ministrul apărării ucrainean, Oleksii Reznikov, a învinovăţit Germania de blocarea furnizării de armament Kievului prin intermediul NATO, în pofida avertismentelor SUA privind o posibilă invazie rusă în Ucraina.

13 dec. 2021, 13:35
Ucraina, lăsată descoperită în faţa unei posibile invazii a Rusiei. Germania blochează furnizarea de arme prin intermediul NATO, către Kiev

Potrivit declaraţiilor făcute de Reznikov într-un interviu pentru Financial Times, Berlinul s-a opus în ultima lună achiziţiei de către Ucraina, prin intermediul Alianţei Nord-Atlantice, de armament antidrone şi de sisteme de localizare a lunetiştilor, deşi ulterior Berlinul a cedat în privinţa primului tip de armament, considerându-l neletal.

Încă mai construiesc gazoductul Nord Stream 2 şi, în acelaşi timp, ne blochează armamentul nostru defensiv. Este foarte nedrept„, a apreciat Reznikov, referindu-se la gazoductul rus care traversează Marea Baltică şi ajunge în Germania, care este finalizat, dar nu a fost încă operaţionalizat.

Citeşte şi Vladimir Putin trimite săgeţi directe către Ucraina. „Ce se întâmplă acum în Donbas este un prim pas către un genocid”

Financial Times aminteşte că Ucraina caută să achiziţioneze urgent sisteme antirachetă şi alte echipamente de apărare.

Strategia de a nu provoca Rusia nu va funcţiona„, a mai declarat Reznikov pentru Financial Times.

Citeşte şi Rusia măreşte numărul de militari la graniţa cu Ucraina şi evocă ameninţarea unui război nuclear. „Criza rachetelor din Cuba se poate repeta acum”

În acelaşi timp, viceministrul pentru afaceri externe al Rusiei, Serghei Riabkov, a ameninţat luni cu un răspuns militar din partea Moscovei dacă SUA şi NATO nu reacţionează la solicitarea rusă de a primi garanţii de securitate pentru a evita ca Alianţa Nord-Atlantică să continue să se extindă spre est şi să se apropie mai mult de frontierele sale prin acceptarea Ucrainei ca membru.