Ucraina negociază pentru cel mai mare schimb de prizonieri. 169 de soldaţi capturaţi la Cernobîl ar putea reveni acasă

Ministerul ucrainean de Interne a anunţat că negociază pentru un schimb de prizonieri cu Rusia şi speră să-i recupereze pe cei 169 de soldaţi capturaţi la Cernobîl.

14 apr. 2022, 09:04
Ucraina negociază pentru cel mai mare schimb de prizonieri. 169 de soldaţi  capturaţi la Cernobîl ar putea reveni acasă

Potrivit ministrului Afacerilor Interne ucrainean Denis Monastirski, citat de Kiev Independent, forţele ruse au dus soldaţii luaţi prizonieri în Rusia şi Belarus.

Fosta centrală nucleară de la Cernobîl (nordul Ucrainei) a fost preluată de forţele ruse în prima zi a invaziei, la 24 februarie, dar în prezent se află din nou sub controlul Ucrainei.

Ultimul schimb de prizonieri între cele două ţări aflate în război a avut loc duminică. Comisarul pentru drepturile omului al Moscovei, Tatiana Moskalkova, a confirmat că Rusia şi Ucraina au efectuat un schimb de prizonieri sâmbătă, transmite .

Moskalkova a precizat că printre cei reveniţi în Rusia în cursul dimineţii de duminică se află patru angajaţi ai companiei de stat în domeniul energiei nucleare Rosatom, alţi civili, precum şi soldaţi.

Citeşte şi: Vladimir Klitschko, anunţ tulburător din mijlocul bombardamentelor din Ucraina: „Al Treilea Război Mondial este aici”

Sâmbătă a avut loc şi un schimb de şoferi de camion între Rusia şi Ucraina, în care au fost implicaţi 32 de şoferi ruşi, 20 ucraineni şi un număr de belaruşi, a indicat Moskalkova.

Vicepremierul ucrainean Irina Vereşciuk a anunţat sâmbătă că 12 soldaţi ucraineni şi 14 civili au fost recuperaţi după un schimb de prizonieri cu Rusia, al treilea de la începutul conflictului.

Invazia rusă în Ucraina a intrat joi în a 50-a zi.

Citeşte şi: Rusia ameninţă direct cu bombardarea masivă a Kievului. Ministerul Apărării de la Moscova: „Armata noastră s-a abţinut până acum să facă acest lucru”