Ucraina: Patru soldaţi ucraineni, ucişi şi încă 18 răniţi în ultimele 24 de ore

Patru soldaţi ucraineni şi-au pierdut viaţa şi alţi 18 au fost răniţi în ultimele 24 de ore în confruntările cu rebeli separatişti în estul Ucrainei, au anunţat joi autorităţile de la Kiev, relatează AFP.

13 nov. 2014, 10:00
Ucraina: Patru soldaţi ucraineni, ucişi şi încă 18 răniţi în ultimele 24 de ore

Am pierdut patru soldaţi, în timp ce alţi 18 au fost răniţi în lupte’, scrie pe pagina sa de Facebook serviciul de presă al armatei ucrainene, implicată în operaţiunea militară împotriva insurgenţilor proruşi.

‘Situaţia rămâne tensionată în Est. În ultimele 24 de ore, bandiţii au deschis focul de 44 de ori asupra poziţiilor ucrainene, inclusiv asupra bazei situate în apropiere de aeroportul din Doneţk, epicentrul unor lupte grele în ultimele luni’, a declarat serviciul de presă.

În oraşul Doneţk, principalul fief separatist, mai multe explozii s-au auzit miercuri seara până în centru, potrivit jurnaliştilor AFP la faţa locului. Rebelii au spus că trupele ucrainene au bombardat un cartier situat în apropiere de aeroport, obiectiv strategic pe care aceştia tot încearcă să-l cucerească de la armata Kievului.

Joi dimineaţă, schimburi de focuri sporadice se auzeau din zona aeroportului, potrivit corespondenţilor agenţiei franceze de presă.