Ucraina: Poroşenko îl demite pe guvernatorul regiunii Doneţk şi numeşte un general

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko l-a înlăturat vineri din funcţie pe guvernatorul oficial al regiunii Doneţk (în estul separatist al Ucrainei), milionarul Serghei Taruta, şi a numit în locul acestuia un general, în persoana lui Oleksandr Kihtenko, a anunţat purtătorul de cuvânt al şefului statului ucrainean, Sviatoslav Ţegolko, citat de Interfax-Ukraina.

10 oct. 2014, 14:52
Ucraina: Poroşenko îl demite pe guvernatorul regiunii Doneţk şi numeşte un general

Petro Poroşenko l-a înlăturat vineri din funcţie pe guvernatorul oficial al regiunii Doneţk, Serghei Taruta, şi a numit în locul acestuia un general, în persoana lui Oleksandr Kihtenko.

Serghei Taruta, originar din regiune, a fost numit în luna martie în postul de guvernator al regiunii Doneţk pentru a pune capăt rebeliunii separatiste proruse. Generalul Kihtenko (58 de ani), cel care îl va înlocui pe Taruta, a fost comandant al trupelor Ministerului de Interne.

Situaţia era tensionată vineri în oraşul Doneţk, tiruri şi explozii auzindu-se în cartierul Kievski, situat în apropierea aeroportului, care este de mai multe zile scena unor lupte intense între armata ucraineană şi separatiştii proruşi. Primăria oraşului a anunţat că trei civili au fost ucişi şi alţi cinci au fost răniţi în ultimele 24 de ore.