UCRAINA: Rebelii proruşi l-au RĂPIT şi UCIS pe CONSULUL Lituaniei la Lugansk

Consulul onorific la Lituaniei, Mykola Zelenets, a fost răpit şi ucis la Lugansk, bastion al rebelilor proruşi din estul Ucrainei, a anunţat şeful diplomaţiei lituaniene Linas Linkevicius, pe contul său de Twitter, informează AFP, citată de Agerpres.

22 aug. 2014, 17:48
UCRAINA: Rebelii proruşi l-au RĂPIT şi UCIS pe CONSULUL Lituaniei la Lugansk

Consulul onorific al Lituaniei la Lugansk a fost răpit şi ucis de rebeli , după cum a declarat şeful diplomaţiei lituaniene. ‘Am aflat cu profundă tristeţe că Mykola Zelenets, consulul onorific al Lituaniei la Lugansk, a fost răpit şi ucis cu brutalitate de către terorişti’, a scris ministrul, aflat în vizită la Kiev, care a fost primit vineri de preşedintele ucrainean Petro Poroşenko.

Sute de persoane au fost răpite de separatiştii pro-ruşi de la începutul conflictului din estul Ucrainei la mijlocul lunii aprilie, între care jurnalişti, militanţi pro-ucraineni, preoţi, observatori internaţionali şi simplii cetăţeni consideraţi suspecţi.

Amnesty International a denunţat într-un raport în luna iulie sute de cazuri de răpiri comise în mare parte de ‘separatişti înarmaţi’, ale căror victime ‘au fost de multe ori supuse unor acte de tortură’.