Ucraina: Schimb de focuri după negocierile de pace: 11 morţi într-o zi

Noaptea trecută a fost extrem de fierbinte pentru estul Ucrainei. Focurile de artilerie nu au încetat. Cel puţin trei civili au murit în oraşul Lugansk, unde un obuz a provocat un incendiu în apropierea unei fabrici de tricotaje. Un automobil a ars complet, iar mai multe case au fost avariate.

13 feb. 2015, 07:36
Ucraina: Schimb de focuri după negocierile de pace: 11 morţi într-o zi

Stuaţia rămâne tensionată şi în regiunea oraşului Debalţevo. Insurgenţii proruşi refuză să părăsească regiunea şi îndeamnă armata ucraineană să capituleze.”Avem tancuri, blindate şi artilerie. Deocamdată, deţinem controlul asupra situaţiei”, a zis un militant, potrivit publika.md.

Cel puțin 11 persoane – opt militari ucraineni și trei civili și-au pierdut viața în estul separatist prorus al Ucrainei în ultimele 24 de ore, în pofida acordului de pace semnat joi la Minsk, potrivit primelor bilanțuri prezentat de autoritățile ucrainene și separatiști.

Locuitorii regiunii Donbas sunt sceptici faţă de reuşita implementării noului acord de pace.”Sunt din Gorlovka. Acolo este un adevărat iad. Am avut mai multe armistiţii până acum şi ce folos?”, s-a întrebat o femei.

Citeşte şi Petro Poroşenko: Punerea în aplicare a acordului de la Minsk, dificilă

Potrivit rapoartelor ONU, de la începutul conflictului, în estul Ucrainei și-au pierdut viața aproximativ 5.400 de oameni. Joi, liderii Ucrainei, Rusiei, Germaniei şi Franţei au semnat un acord privind încetarea luptelor în Donbas.