UCRAINA: SUA avertizează dur Rusia pentru intervenţia din Crimeea VIDEO

UCRAINA: Președintele american Barack Obama a avertizat Federația Rusă în privința operațiunilor în imediata vecinătate a sa. Unul din oficiali a precizat că s-ar putea recurge la boicotul summit-ului G8 din iunie, care va fi organizat în Rusia, informează UNIMEDIA cu referire la yahoo.com. 

01 mart. 2014, 15:50
UCRAINA: SUA avertizează dur Rusia pentru intervenţia din Crimeea VIDEO

UCRAINA: Liderul SUA a precizat că este îngrijorat de rapoartele privind operațiunile militare ale Federației Ruse pe teritoriul Ucrainei. Acesta a precizat într-un brieffing că „într-adevăr, Statele Unite va fi de partea comunității internaționale, care cu siguranță va taxa orice intervenție militară”.

„Vicepreședintele Joe Biden a discutat cu prim-ministrul Ucrainei, și a dat asigurări că SUA susține eforturile guvernului și susține suveranitatea, integritatea teritorială a Ucrainei și democrația în acest stat”.

 Anterior, autoritățile ruse au recunoscut că vehiculele blindate observate în Crimeea aparțin Federației Ruse. Într-un comentariu al Ministerul rus de Externe se spune că deplasarea blindatelor aparținând flotei Mării Negre se conformează acordurilor bilaterale. 

Președintele rus Vladimir Putin a cerut sâmbătă Consiliului Federației (camera superioară a parlamentului rus) să aprobe ‘recurgerea la armata rusă în Ucraina’ până la normalizarea situației, potrivit Agerpres. Consiliul  a aprobat cererea în cadrul unei ședințe extraordinare.