Trei soldaţi ucrainieni au fost ucişi, iar alţi nouă răniţi în estul separatist

Trei soldaţi ucraineni au fost ucişi şi alţi nouă au fost răniţi în ultimele 24 de ore în confruntările dintre armata ucraineană şi separatiştii proruşi din estul Ucrainei, a anunţat joi purtătorul de cuvânt al Consiliului ucrainean pentru apărare şi securitate naţională, Andrei Lîsenko, citat de AFP.

16 oct. 2014, 12:21
Trei soldaţi ucrainieni au fost ucişi, iar alţi nouă răniţi în estul separatist

Potrivit acestuia, rebelii au atacat cu rachete şi mortiere poziţii ale armatei ucrainene de la periferia nord-estică a oraşului Mariupol (sud), port strategic la Marea Azov.

Marţi, şapte civili au fost ucişi de bombardamentele lansate în această zonă, iar la Doneţk, fief al separatiştilor, au fost răniţi miercuri patru civili.

NATO susţine că NU EXISTĂ o RETRAGERE semnificativă a trupelor RUSE de la graniţa cu Ucraina

În pofida acordului de încetare a focului semnat la 5 septembrie, luptele în estul Ucrainei continuă în anumite puncte tensionate, între care aeroportul din Doneţk, deşi în general confruntările au scăzut în intensitate pe linia frontului.

În regiunea Lugansk, unde 100 de soldaţi ucraineni erau încercuiţi miercuri de rebeli, situaţia era în continuare ‘tensionată’. ‘Militarii ucraineni continuă să-şi apere poziţiile’, a indicat Lîsenko.

Conflictul armat din estul Ucrainei a făcut peste 3.600 de morţi în cele şase luni de confruntări, potrivit datelor ONU.