UCRAINA: Un fost consilier al lui Ianukovici a fost împuşcat

Un fost consilier al lui Viktor Ianukovici, Andrei Kliuev, despre care noile autorităţi de la Kiev afirmă că ar fi fugit împreună cu preşedintele demis, a fost împuşcat în picior, a afirmat purtătorul de cuvânt al lui Kliuev, informează Reuters.

25 feb. 2014, 14:02
UCRAINA: Un fost consilier al lui Ianukovici a fost împuşcat

Artem Petrenko a afirmat că a aflat de la ‘o sursă de încredere’ că Andrei Kliuev, şeful administraţiei prezidenţiale până la înlăturarea, sâmbătă, a lui Ianukovici, a fost rănit după ce asupra sa s-a tras de două ori, însă se află în afara oricărui pericol.

Petrenko a declarat prin telefon că nu a vorbit personal cu Kliuev şi nu ştie unde este acesta. De asemenea, el a afirmat că nu ştie dacă Kliuev se află împreună cu Ianukovici, care a fugit vineri din Kiev şi care este căutat de autorităţile ucrainene pentru a răspunde în faţa justiţiei pentru acuzaţiile de ucidere în masă.

Pe de altă parte, agenţia ucraineană de presă Unian a relatat că Andrei Kliuev, şeful administraţiei preşedintelui destituit Viktor Ianukovici, şi-a dat demisia din postul pe care îl deţinea.

Potrivit sursei citate, Andrei Kliuev s-a întâlnit la 23 februarie, în Crimeea, cu Viktor Ianukovici şi i-a prezentat cererea sa de demisie din funcţia de şef al administraţiei prezidenţiale.