Tensiuni în Ucraina: Un spital a fost lovit de un bombardament la Doneţk

Un spital a fost lovit de un bombardament miercuri seară în centrul orașului Donețk, bastion al separatiștilor proruși în estul Ucrainei, provocând moartea unui civil, potrivit autorităților separatiste, în timp ce la Minsk avea loc un summit pentru pace.

11 feb. 2015, 20:45
Tensiuni în Ucraina: Un spital a fost lovit de un bombardament la Doneţk

Un spital din Doneţk a fost lovit de un bombardament miercuri seară, provocând moartea unui civil, potrivit Agerpres.

„Un obuz a căzut peste spitalul nr. 20 unde laboratorul de analize de sânge și departamentul de neurologie au luat foc. Un trecător aflat în afara spitalului a fost ucis”, a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a guvernului separatist Iuliana Bedilo, precizând că bombardamentul „nu a făcut victime în interiorul spitalului”.

O asistentă medicală a fost rănită și cinci pacienți au fost evacuați, a adăugat ea. Pompierii încă încercau să stingă focul.

Un summit de ultimă șansă are loc la Minsk între președinții ucrainean Petro Poroșenko, rus Vladimir Putin, francez François Hollande și cancelarul german Angela Merkel, în încercarea de a aduce pacea în estul Ucrainei unde peste 5.300 de persoane au fost ucise în zece luni de conflict, amintește AFP.