UDMR, după demisia lui Ponta: Trebuie să fim în dialog cu toate forţele politice

Deputatul UDMR Korodi Attila, fost ministru al Mediului, a declarat miercuri, că Victor Ponta a luat cea mai bună decizie atunci când a decis să-și depună mandatul, iar UDMR ar trebui, în perioada următoare, să aibă un dialog cu toate forțele politice.

04 nov. 2015, 10:03
UDMR, după demisia lui Ponta: Trebuie să fim în dialog cu toate forţele politice

Eu cred că Ponta a luat cea mai bună decizie și a luat această decizie, probabil, în contrapartidă cu vicepremierul Oprea. Deci, decizia este bună și este binevenită, pentru că, altfel, situația care, pe stradă, s-a manifestat foarte clar și a fost un punct de vedere onest al societății românești, putea crea conflicte majore care dăuna României. Ponta a luat o decizie bună„, a declarat Korodi Attila, potrivit Agerpre.

Acesta a spus că UDMR ar trebui să fie, în perioada următoare, în dialog cu toate forțele politice, dar „nu să ia orice decizie”, adăugând că cheia situației se află la președintele Iohannis, pentru că România nu trebuie lăsată fără guvernare.

În primul rând, în perioada următoare, UDMR ar trebui să fie în dialog cu toate forțele politice, dar asta nu înseamnă că trebuie să ia orice decizie. Oricum, vom avea Consiliul Reprezentanților Unionali sâmbătă, care se focalizează pe viitoarele alegeri locale și acela va fi un moment care va fi utilizat, sunt convins, și pentru un dialog politic intern. Dar, acum, cheia situației este la președintele Iohannis, cum reușește să aducă la dialog forțele politice, pentru că România nu trebuie lăsată fără o guvernare. Din punctul meu de vedere, ca parlamentar UDMR, Uniunea nu trebuie să facă altceva decât să fie în dialog politic și să sperăm că cineva va găsi cheia pentru stabilitate, pentru că va fi destul de complicat a găsi o majoritate politică în Parlament„, a conchis Korodi Attila.

Premierul Victor Ponta a anunţat miercuri, la Palatul Victoria, că îşi depune mandatul de la conducerea Guvernului. În cursul acestei zile va fi organizată o ultimă şedinţă a acestui guvern. Urmează ca preşedintele Klaus Iohannis să numească un premier interimar, care va ocupa această funcţie timp de 45 de zile.