UDMR, extrem de deranjat de declaraţiile lui Barna despre şefia Camerei Deputaţilor: „Nu se aruncă pe piaţă asemenea soluţii fără să le discuţi cu posibilii parteneri”

Copreședintele USR Plus a venit marţi cu o propunere surprinzătoare pentru liderii coaliţiei care doresc să formeze guvernul de centru-dreapta. Barna le-a propus lui Ludovic Orban şi Kelemen Hunor să ocupe toţi trei funcţia de vicepremieri.

15 dec. 2020, 17:36
UDMR, extrem de deranjat de declaraţiile lui Barna despre şefia Camerei Deputaţilor: „Nu se aruncă pe piaţă asemenea soluţii fără să le discuţi cu posibilii parteneri”

UDMR s-a arătat marți extrem de deranjat de propunerea publică făcută de Dan Barna ca cei trei șefi de partide ai viitoarei coaliții să devină vicepremieri și Drulă să candideze pentru președinția Camerei Deputaților, senatorul maghiar Cseke Attila atrăgându-i atenția liderului USR că în timpul negocierilor nu se iese public cu mesaje neconvenite cu ceilalți parteneri de discuție, scrie G4Media.

”Nu ajută acest anunț al domnului Barna și nu ajută la stabilirea unei încrederi mai mari. Nu a existat o consultare pentru acest anunț. Este un anunț făcut prin presă. Într-o coaliție aceste lucruri se discută în interior. Nu se procedează în acest fel, nu se aruncă pe piață asemenea soluții fără să le discuți cu posibilii parteneri”, a declarat Cseke Attila, într-o intervenție la Antena 3.

UDMR îl acuză pe Barna că încearcă să-şi facă imagine

”Eu cred că o singură chestiune s-a urmărit aici, a încercat să își creeze o imagine publică de tu încerci să vii cu o soluție”, a mai spus Cseke.

Reacția dură a maghiarilor vine după ce copreședintele USR Plus Dan Barna a anunțat că își retrage candidatura pentru șefia Camerei Deputaților, propunându-l pentru acest post pe liderul deputaților USR, Cătălin Drulă, exprimându-și speranța că astfel se poate depăși blocajul în negocierile cu PNL pentru formarea coaliției de guvernare.

De asemenea, Barna le-a propus lui Ludovic Orban și lui Kelemen Hunor să intre toți trei ca vicepremier în viitorul guvern.

Citeşte şi: Dan Barna, propunere-surpriză pentru Ludovic Orban şi Kelemen Hunor: Să intrăm împreună în acest guvern ca vicepremieri