UDMR susţine reducerea TVA la 19%: „Dacă nu există majoritate, acceptăm şi TVA de 20%”

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, miercuri, că, la consultările tehnice privind Codul fiscal, Uniunea va susţine reducerea TVA la 19%, dar, dacă nu se va întruni majoritatea pentru această propunere, va accepta şi varianta Guvernului privind TVA de 20%.

19 aug. 2015, 13:02
UDMR susţine reducerea TVA la 19%: „Dacă nu există majoritate, acceptăm şi TVA de 20%”

„Noi mergem pe varianta noastră de reducere a TVA la 19%, dacă nu se va întruni majoritatea, susţinem varianta Guvernului cu un TVA de 20%. În privinţa celorlalte 5 măsuri importate, printre care cele referitoare la taxa pe stâlp, la dividende, care reprezintă sume considerabile, acestea pot fi amânate până în 2017„, a precizat Kelemen Hunor.

Acesta spune că reducerea TVA este lucrul cel mai important, iar cu un TVA de 19% sau, dacă nu se va întruni majoritatea, de 20%, se încadrează în deficitul de 2%.

„ReducereaTVA vizează cetăţenii, firmele, IMM-urile şi aduce un aer proaspăt în economie. Noi credem că reducerea TVA este lucru cel mai important, reducerea TVA de 19%, dacă se întruneşte majoritatea, sau la 20%, cum propune Guvernul, se poate încadra în deficitul de 2%”, a spus liderul UDMR, potrivit mediafax.ro

La întâlnirea tehnică de joi, din partea UDMR vor participa Iuliu Winkler, precum şi parlamentarii Erdei Doloczki Istvan, Alexandru Vegh, membri ai comisiilor de buget, finanţe.

Joi urmează să aibă loc consultări tehnice între partidele politice legate de proiectul Codului fiscal, trimis spre reexaminare Parlamentului de către preşedintele Klaus Iohanis.

O sesiune extraordinară a Parlamentului pentru dezbaterea acestui proiect este prevăzută la începutul săptămânii viitoare.