UDMR va vota cel mai probabil moţiunea de cenzură

UDMR urmează să ia o decizie în privința moțiunii de cenzură înainte de vot, a declarat luni președintele formațiunii, Kelemen Hunor.

21 sept. 2015, 13:24
UDMR va vota cel mai probabil moţiunea de cenzură

„Nu pot să vă dau un răspuns în acest moment, pentru că noi nu am discutat în UDMR, urmează să discutăm, să luăm o decizie, dar decizia o vom lua înainte de vot, nu acum. Un singur lucru este clar — că UDMR nu va vota împotriva moțiunii de cenzură și probabil că, în acest caz, fiind în Opoziție, marea majoritate a colegilor vor spune că trebuie să votăm această moțiune de cenzură. Față de data trecută, din sesiunea de primăvară, înainte de acest anunț, liberalii ne-au căutat, am avut o discuție fără să știm textul, fără să cunoaștem textul„, a spus Kelemen Hunor, la Parlament, citat de Agerpres.

El a adăugat că UDMR este interesat „de ce se va întâmpla dacă pică Guvernul”.

„Pe noi ne interesează în primul rând ce se va întâmpla dacă pică Guvernul sau dacă premierul Victor Ponta face un pas înapoi, pentru că și această posibilitate există, bănuiesc. Ce urmează, ce program de guvernare și ce proiecte până la alegerile de anul viitor — sunt lucruri la fel de importante ca și moțiunea de cenzură. Fiind în Opoziție, logic dacă încercați să ajungeți la o concluzie ce vom face, se conturează, dar decizie formală nu există și nici nu vom lua această decizie. Vom avea discuții cu PNL, cu conducerea PNL în zilele următoare, cel puțin joia trecută când am avut o primă discuție la telefon, așa a rămas și vă ținem la curent„, a arătat liderul UDMR.

Kelemen Hunor a precizat că soarta Guvernului va fi decisă de Coaliție. „Orice idee este realistă, inclusiv alegerile anticipate împreună cu alegerile locale, de ce nu. Toate variantele sunt posibile, cum este posibilă și varianta de a merge mai departe cu acest Guvern, fiindcă nu noi vom decide soarta Guvernului. Soarta Guvernului va fi decisă de Coaliția care susține acest Guvern din care noi nu facem parte. Noi cu liberalii și cine mai e în Opoziție putem vota orice moțiune de cenzură fiindcă este un constituțional și e bine să existe moțiuni de cenzură”, a conchis Kelemen.